Επτά τραυματίες στην Ιαπωνία από τον τυφώνα Μαν Γι

default image

Τον τραυματισμό επτά ανθρώπων και σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε ο τυφώνας Μαν Γι που σάρωσε το αρχιπέλαγος της Οκινάουα.

Τον τραυματισμό επτά ανθρώπων και σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε ο τυφώνας Μαν Γι που σάρωσε σήμερα το αρχιπέλαγος της Οκινάουα,στην Ιαπωνία, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα,ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο τυφώνας ,που είναι ο τέταρτος στον Ειρηνικό από την αρχή του χρόνου, προκάλεσε καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης αφήνοντας χωρίς ρεύμα 100.000 νοικοκυριά στην Οκινάουα.

“Οι άνεμοι είναι πάρα πολύ ισχυροί” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της τοπικής εταιρίας ηλεκτρισμού,προσθέτοντας ότι τα συνεργεία περιμένουν να κοπάσει η μανία του τυφώνα για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο.

Λόγω του τυφώνα,οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν κάπου 300 πτήσεις, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο τυφώνας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην ναυσιπλοία καθώς τα κύματα φτάνουν τα 10 μέτρα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο τυφώνας θα πλήξει αύριο την περιοχή της Οζάκα ,στη δυτική Ιαπωνία,και την Κυριακή θα περάσει κοντά στο Τόκιο. 

Η κυβέρνηση έχει διοργανώσει ήδη ειδική υπηρεσία που θα συντονίζει τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η επέλαση του τυφώνα.

“Μαν Γι” είναι το κινεζικό όνομα μιας τεχνητής λίμνης στο Χονγκ Κονγκ.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα