Έρευνες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ξεκινά η Τουρκία

Έρευνες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ξεκινά η Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο στην ξηρά της κατεχόμενης Αμμόχωστου. Μετατοπίζεται το ενδιαφέρον της Τουρκίας από τη Μαύρη Θάλασσα προς τη Μεσόγειο

Τρόπους να δοθεί απάντηση στις έρευνες της Κύπρου στο "οικόπεδο 12" συνεχίζει να ψάχνει εναγωνίως η Τουρκίας.

Αφού οι απειλές και οι κινήσεις πανικού δεν έπιασαν τόπο, φαίνεται ότι τώρα ετοιμάζονται για επέκταση των ερευνών στη Μεσόγειο.

Αυτό προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος υποστήριξε ότι εντός δύο μηνών θα αρχίσουν έρευνες στην ξηρά της κατεχόμενης Αμμόχωστου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι θα πραγματοποιηθεί και γεώτρηση, αφού θα αξιολογηθεί μέρος των σεισμικών ερευνών, που έχουν γίνει εκεί.

Πρόσθεσε ότι συνενώθηκαν οι σεισμικές εργασίες στη θάλασσα και τόνισε ότι "με τη 'Shell' και με μία νέα εταιρεία, η Τουρκία θα επεκτείνει τις έρευνες σε ευρύτερη περιοχή".

Ο κ. Γιλντίζ είπε ακόμη ότι η Τουρκία μετατοπίζει την προσοχή της στις έρευνες για πετρέλαιο από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο.

Δεν παρέλειψε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν σημαίνει πως εγκαταλείπει πλήρως τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά ότι θα εντατικοποιήσει τις εργασίες της στη Μεσόγειο .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Διεθνής Πολιτική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πλούσια τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ

Παιχνίδια κατασκόπων με στόχο την κυπριακή ΑΟΖ

SHARE:

24Media Network