Εργαζόμενη μήνυσε το αφεντικό της για παρενόχληση, επειδή της έστελνε “xx” στα mail

Εργαζόμενη μήνυσε το αφεντικό της για παρενόχληση, επειδή της έστελνε “xx” στα mail
Φωτογραφία αρχείου Getty Images

Μήνυση στο αφεντικό της για σεξουαλική παρενόχληση κατέθεσε εργαζόμενη, καθώς στα mail που της έστελνε χρησιμοποιούσε εκφράσεις όπως "xx", "yy" και "????".

Μια εργαζόμενη στον τομέα της πληροφορικής μήνυσε το αφεντικό της για σεξουαλική παρενόχληση, αφού θεώρησε ότι η χρήση των λέξεων “xx”, “yy” και “????” σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούσε περισσότερες πληροφορίες, ήταν ένας κωδικοποιημένος τρόπος να της ζητήσει σεξουαλικές σχέσεις.

Η εργαζόμενη ισχυρίστηκε για τον εργοδότη της ότι μετονόμασε ένα αρχείο εργασίας με τα αρχικά του “ajg” ήταν συντομογραφία του “A Jumbo Genital”.

Προσέφυγε κατά της εταιρείας στο δικαστήριο διεκδικώντας αποζημίωση για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις και άδικη απόλυση.

Το εργατικό δικαστήριο στο κεντρικό δικαστήριο του Λονδίνου δήλωσε ότι η αντίληψή της για τα γεγονότα ήταν “διαστρεβλωμένη”, ενώ δήλωσε ότι επρόκειτο για “γνήσιο αίτημα για πληροφορίες” και δεν υπονοούσε σεξουαλικό χαρακτήρα.

Μάλιστα, της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 λιρών για τα δικαστικά έξοδα.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα του εργοδότη, το οποίο παρουσιάστηκε ως αποδεικτικό στοιχείο, έγραφε τα εξής: “Μπορείτε, παρακαλώ, να συμπληρώσετε τα ακόλουθα:

Η λύση χρησιμοποιείται σήμερα από xx εταιρείες Agris και yy Barge lines σε φορτία καλαμποκιού σε ροές νότου-βορρά στις πλωτές οδούς ????.

Επίσης, μπορείτε να μου υπενθυμίσετε ποιο θα είναι το υπόλοιπο της επέκτασης και το χρονοδιάγραμμα περίπου.

Ευχαριστώ”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα