Ερντογάν: “Η προσοχή μας στο εσωτερικό”

default image

Στην καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών στο εσωτερικό της, θα επικεντρωθεί η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη  πως η Τουρκία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην καταπολέμηση των κούρδων ανταρτών στο εσωτερικό της μάλλον παρά στο Ιράκ, εν μέσω αυξανόμενων εικασιών ότι σχεδιάζει να εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση πέραν των συνόρων της.

“Έχει άραγε τελειώσει στο εσωτερικό η μάχη με τους 5.000 τρομοκράτες για να πρέπει να μιλάμε τώρα για το Ιράκ;” είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με εικασίες για μια επιχείρηση εναντίον ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν που έχουν τη βάση τους στο Ιράκ.  

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σεφερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα, ζήτησε  από την Τουρκία να επιδείξει “μέγιστη αυτοσυγκράτηση” στην αντιμετώπιση των κούρδων αυτονομιστών ανταρτών του PKK που έχουν βάσεις στο βόρειο Ιράκ και πρόσθεσε πως το NATO δεν θα μπορούσε να διαδραματίσει άμεσο ρόλο εναντίον των ανταρτών. 

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να διαδραματίσει άμεσο ρόλο εκεί, αλλά δείχνει την αλληλεγγύη του και εμπλέκεται στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Το ΝΑΤΟ ελπίζει πως μια λύση μπορεί να βρεθεί με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση“, δήλωσε ο Σέφερ έπειτα από συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα