Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις

Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις
Συνάντηση Μέρκελ - Ερντογάν AP

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για "προκλήσεις της Ελλάδας" στην τηλεδιάσκεψη που είχε με την Αγγελα Μέρκελ.

Αν κάτι ξεχώρισε στην τηλεδιάσκεψη που είχε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Αγγελα Μέρκελ ήταν η προσπάθεια του πρώτου να εμφανίσει την Ελλάδα ως το…προκλητικό μέρος των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και υποστήριξε ότι στο Αιγαίο συνεχίζονται οι παράνομες επαναπροωθήσεις που είναι εναντίον τους διεθνούς δικαίου και των συνειδήσεων.

Κατά τα άλλα, η Μέρκελ ζήτησε «ταχεία έναρξη της αποχώρησης των ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων» από την Λιβύη «θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα». Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι άτυπες συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη, οι εξελίξεις στη Συρία και η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να στηρίξουν τη νέα λιβυκή μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά στην προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης του πληθυσμού και στην προετοιμασία εκλογών στο τέλος του έτους. «Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι μια ταχεία έναρξη της αποχώρησης ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων θα αποτελούσε σημαντικό μήνυμα», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η Καγκελάριος και ο τούρκος Πρόεδρος τόνισαν ακόμη ότι πρέπει να διατηρηθεί επαρκής πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια προς το δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας, ενώ η ‘Αγγελα Μέρκελ επισήμανε εκ νέου τη σημασία εκτεταμένων και πιο εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα