Ευρωβουλευτές για Οτζαλάν

default image

Ευρωβουλευτές κατέθεσαν ψήφισμα με περισσότερες από 100.000 υπογραφές ζητώντας την εξέταση του Οτζαλάν από ανεξάρτητη επιτροπή ιατρών

Ευρωβουλευτές κατέθεσαν ψήφισμα με περισσότερες από 100.000 υπογραφές ζητώντας την εξέταση του φυλακισμένου ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτζαλάν από ανεξάρτητη επιτροπή ιατρών. Οι κομμουνιστές ευρωβουλευτές της Γαλλίας Φρανσίς Ουρτζ και της Γερμανίας Φελέκνας Ουτσά που είχαν στις 26 Απριλίου την πρωτοβουλία αυτή μαζί με τέσσερις ακόμη ευρωβουλευτές, μετέβησαν στην Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης για να επιδώσουν τους φακέλους τους στον εκτελεστικό γενικό διευθυντή της Τρέβορ Στίβενς. ”
Υπάρχουν εκτός των βουλευτών και υπογραφές απλών πολιτών, διανοουμένων, καλλιτεχνών και φοιτητών της ΕΕ, Τούρκων, Αρμενίων, Κούρδων της Τουρκίας, της Συρίας και του Ιράκ“, σημείωσε η κουρδικής καταγωγής Ευρωβουλευτής Ουτσά.Εν τω μεταξύ, Περίπου 12 Κούρδοι πραγματοποιούν απεργία πείνας εδώ και 5 εβδομάδες στο Στρασβούργο. Αυτοί αντικαθίστανται κάθε πέντε ημέρες από άλλους που υποστηρίζουν την προσπάθειά τους και αριθμούν περίπου 60 άτομα. Το Σάββατο αναμένονται στο Στρασβούργο 30.000 ως 50.000 Κούρδοι από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία και την Ιταλία για την πραγματοποίηση διαδήλωσης και συγκέντρωσης υποστήριξης στους απεργούς πείνας κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Κουρδικών Ενώσεων στη Γαλλία (FEYKA).Φήμες τον περασμένο μήνα ανέφεραν ότι είναι πιθανό ο Οτζαλάν να έχει δηλητηριαστεί, όμως οι τουρκικές αρχές διέψευσαν κατηγορηματικά ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όμως, όσο αρνούνται να επιτρέψουν την εξέτασή του από ανεξάρτητους γιατρούς, κανέις δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την υγεία του “APO”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα