Αναζητούν τον διάδοχο

default image

Μαραθώνιες συσκέψεις στο FDP μετά την παραίτηση του προέδρου του Γκίντο Βεστερβέλε. Φαβορί Ο νυν υπουργός Υγείας Φίλιπ Ρέσλερ. Πιέσεις στον Βεστερβέλε να παραδώσει το αξίωμα του αντικαγκελάριου

Το συγκυβερνών στη Γερμανία κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) αναμένεται να ορίσει σήμερα το νέο πρόεδρο και την ηγετική του ομάδα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του προέδρου του, Γκίντο Βεστερβέλε.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιούνται την Τρίτη μαραθώνιες συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος -ομοσπονδιακό προεδρείο, κοινοβουλευτική ομάδα και πρόεδροι των περιφερειακών οργανώσεων του κόμματος. Φαβορί για τη θέση του προέδρου του FDP θεωρείται ο σημερινός υπουργός Υγείας Φίλιπ Ρέσλερ.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του FDP και αντιπρόεδρος της γερμανικής βουλής Χέρμαν Ότο Ζολμς είπε ότι στη διάρκεια της ημέρας θα οριστεί ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα.

Ανοιχτό παραμένει αν ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε θα παραιτηθεί και από το αξίωμα του αντικαγκελάριου.

Ο ίδιος, που δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί και από υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι αν ο νέος πρόεδρος του κόμματος είναι υπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ θα του παραδώσει το αξίωμα του αντικαγκελάριου.

Ο σημερινός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε που δέχεται επίσης εσωκομματικές πιέσεις να παραδώσει το υπουργείο στον κ. Ρέσλερ αν εκλεγεί νέος πρόεδρος, διαμήνυσε ότι επιθυμεί να διατηρήσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα