Φαντομάς με ελικόπτερο

default image

Για δεύτερη φορά απόδρασε από φυλακές, με ελικόπτερο (!), ο Πασκάλ Παγιέ, 43 ετών, καταδικασμένος για φόνο, από τις φυλακές Γκρας στην Γαλλία

“Ανθρωποκυνηγητό” έχει εξαπολυθεί σήμερα από την γαλλική αστυνομία, για να εντοπιστεί ο δραπέτης -καταδικασμένος για φόνο- Πασκάλ Παγιέ, 43 ετών, που πολύ αργά χθες Σάββατο απέδρασε από τις φυλακές της Γκρας (νοτιοανατολική Γαλλία) βοηθούμενος από ένα ελικόπτερο και τέσσερις μασκοφόρους, μέσα σε ένα πεντάλεπτο…

Αυτή είναι η δεύτερη φορά, που ο Παγιέ χρησιμοποιεί ελικόπτερο για να αποδράσει. Την πρώτη φορά, απέδρασε από την φυλακή στο Λουΐν, το 2001. Στη συνέχεια, επανήλθε εκεί (σχεδόν δύο έτη αργότερα) και κατάφερε να απελευθερώσει “φίλους” συγκρατούμενούς του!

Το ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε για τη χθεσινή απόδραση περιήλθε στην κατοχή τεσσάρων μασκοφόρων στις Κάννες, κοντά στις φυλακές της Γκρας. Ο πιλότος του ελικόπτερου έγινε όμηρός τους. Το ελικόπτερο απογειώθηκε και τελικά ακινητοποιήθηκε για πολύ λίγη ώρα στην στέγη της φυλακής της Γκρας, ενώ ξεκινούσε “η αλλαγή” της νυκτερινής βάρδιας. 

Οι μασκοφόροι, κάνοντας χρήση βαρέων αυτομάτων όπλων, παραβίασαν διαδοχικώς δύο θύρες και βρέθηκαν στο χώρο απομόνωσης, όπου εκρατείτο ο Παγιέ, απελευθερώνοντάς τον τελικά. Ολα τελείωσαν σε περίπου πέντε λεπτά.
Ο Παγιέ λόγω του “μητρώου” του, άλλαζε σωφρωνιστικό κατάστημα κράτησης περίπου ανά τρίμηνο. Την δολοφονία για την οποία έχει καταδικαστεί, σε 30ετή κάθειρξη, την έχει διαπράξει στη διάρκεια ένοπλης ληστείας κατά χρηματαποστολής. 

Η υπουργός Δικαιοσύνης Ρασίντα Ντάτι μετέβη σήμερα στη φυλακή της Γκράς.Το προσωπικό ανέφερε στην υπουργό πως δεν ήταν επαρκώς ενήμερο για την κατάληψη του ελικοπτέρου στις Κάννες και αιφνιδιάστηκε…Ξεκίνησε ένορκη διοικητική έρευνα. 

Αναφέρθηκε εξάλλου στα γαλλικά μμε πως η διαμόρφωση των κτιρίων δεν επέτρεψε την ρίψη πυρών προς το ελικόπτερο και τους μασκοφόρους, από τους αστυνομικούς στους πυργίσκους του “εξωτερικού” τείχους της φυλακής. “Πρέπει με το υπουργείο (Δικαιοσύνης) να δούμε καλύτερα, πώς στο μέλλον θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε παρόμοια περιστατικά”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του σωφρονιστικού προσωπικού.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα