Φονικός καύσωνας στην Αυστρία

default image

Τρεις άνθρωποι στη νότια Αυστρία έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει εδώ και πολλές ημέρες τη χώρα

Τρεις άνθρωποι στη νότια Αυστρία έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει εδώ και πολλές ημέρες τη χώρα, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.    

Ένας 56χρονος άνδρας, κατά τα φαινόμενα άστεγος, βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Πέμπτης σε δημόσιο πάρκο του Γκρατς (νότια Αυστρία). Βρισκόταν υπό την επήρεια του αλκοόλ και είχε αποκοιμηθεί σ’ ένα παγκάκι κάτω από τον ήλιο, ανακοίνωσε ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός. 

Την ίδια μέρα, μια 80χρονη γυναίκα κατέρρευσε  μπροστά στο σύζυγό της μέσα στο διαμέρισμά τους και οι πρώτες βοήθειες που έσπευσαν διαπίστωσαν το θάνατό της. Μέσα στο διαμέρισμα επικρατούσε “υπερβολική ζέστη”, όπως δήλωσε το πλήρωμα του ασθενοφόρου. Στο Κνίτεφελντ, 30 χλμ. από το Γκρατς, ένας 83χρονος συνταξιούχος πέθανε από καρδιακή προσβολή μέσα στο διαμέρισμά του εξαιτίας του καύσωνα. 

Αυτοί οι τρεις θάνατοι “σίγουρα προκληθηκαν από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες”, δήλωσε ο Άουγκουστ Μπεκ, ένας από τους υπευθύνους του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση 20% στις κλήσεις των πρώτων βοηθειών.

(Πηγή: ΑΠΕ) 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα