Συρία: Η φοβερή ψυχραιμία δημοσιογράφου την ώρα που έπεφταν σωρηδόν οι σφαίρες live

Συρία: Η φοβερή ψυχραιμία δημοσιογράφου την ώρα που έπεφταν σωρηδόν οι σφαίρες live

Τι και αν οι σφαίρες έπεφταν βροχή σε κοντινή απόσταση από την ίδια; Η ρεπόρτερ όχι μόνο συνέχισε τη live περιγραφή της στο κινητό αλλά πήρε και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η τρομακτική δυσκολία αλλά και ο τεράστιος κίνδυνος στον οποίο βάζει τη ζωή του ο κάθε πολεμικός ανταποκριτής αποκαλύπτεται ανάγλυφα σε video που ανέβασε στο twitter η Ζινάν Μόουσα.

Η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού Αλ Ααν βρέθηκε στη συριακή πόλη Κιαμισλί για να καλύψει την τουρκική επέμβαση στη Συρία και μύρισε τον κίνδυνο από πολύ κοντά.

Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο που τη μετέφερε, ακούστηκαν ριπές από αυτόματα σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση γεγονός που μαρτυρούσε ότι διεξάγονταν μάχες.

Με ιδιαίτερη ψυχραιμία ο οδηγός της γύρισε το αυτοκίνητο στην αντίθετη κατεύθυνση ενώ η ίδια πήρε μέτρα ασφαλείας φορώντας κράνος την ίδια ώρα που σχολίαζε on camera.

Σε άλλο tweet η Μόουσα κατέδειξε το δράμα των Κούρδων προσφύγων οι οποίοι κακήν-κακώς εγκατέλειπαν τις εστίες τους φοβούμενοι πράξεις αντεκδίκησης του ISIS. “Είναι τόσο φοβισμένοι” σχολίασε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Τη σειρά από τα tweets “άρταρε” ο Πάνος Χαρίτος, ο οποίος έχει δουλέψει σε ουκ ολίγες εμπόλεμες ζώνες. Το σχόλιό του ήταν το εξής: “Αυτό είναι δημοσιογραφία. Να πηγαίνεις εκεί που πρέπει κι όταν δεν μπορείς να βρίσκεις άλλο δρόμο για να φτάσεις. Χωρίς φωνές όταν πέφτουν σφαίρες, χωρίς υπερβολές & να φοράς τα απαραίτητα προστατευτικά όταν πραγματικά χρειάζεται…”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα