Σεισμός 7,2 ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σεισμός 7,2 ρίχτερ στην Ιαπωνία

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση της κατηγορίας των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χτύπησε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, 11.45' π.μ. τοπική ώρα (Vid)

Η ισχυρή σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα το πρωί ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές, αλλά έγινε ιδιαίτερα αισθητή ακόμα και στο Τόκιο, σε απόσταση μεγαλύτερη των 400 χιλιομέτρων.

Αμέσως μετά το σεισμό, η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στο νησί Χονσού. Η υπηρεσία τρεις ώρες αργότερα αποφάσισε την άρση της προειδοποίησης αφού το ύψος του μεγαλύτερου κύματος δεν ξεπέρασε τα 60 εκατοστά.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 160 χιλιόμετρα ανατολικά της χερσονήσου Οσίκα, στη περιφέρεια Μιγιάγκι, σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

Τα πυρηνικά εργοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή δεν υπέστησαν ζημιές και τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας διακόπηκαν μόλις για λίγα λεπτά.

Η Ιαπωνία, βρίσκεται στη ένωση τεσσάρων τεκτονικών πλακών και κάθε χρόνο σημειώνονται εκεί περίπου το 20% των ισχυρότερων σεισμών στον πλανήτη.

Το 1923 η ιαπωνική πρωτεύουσα ισοπεδώθηκε από ισχυρό σεισμό που προκάλεσε το θάνατο 140.000 ανθρώπων. Το 1995 ο σεισμός στο Κόμπε (δυτική Ιαπωνία) προκάλεσε το θάνατο 6.400 ανθρώπων.


SHARE:

24Media Network