Γερμανία: Αστυνομική επιχείρηση στο Όφενμπουργκ μετά από πληροφορίες για πιθανή επίθεση

Οχήματα της Γερμανικής Αστυνομίας, Αρχείο
Οχήματα της Γερμανικής Αστυνομίας, Αρχείο AP

Μετά το κλείσιμο ενός εμπορικού κέντρου στην πόλη Έσσεν για λόγους ασφαλείας το Σάββατο νέα επιχείρηση διεξήχθη την Κυριακή με την τρομοκρατική απειλή να πλανάται πάνω από τη Γερμανία

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση που είχε ξεκινήσει αφού έλαβε πληροφορίες για μια πιθανή επίθεση χθες Σάββατο το βράδυ στην πόλη Όφενμπουργκ στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της πόλης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ανακοίνωσε ότι ένας από τους πιθανούς στόχους της επίθεσης ήταν ένα νυχτερινό κέντρο, το οποίο όμως δεν κατονόμασε.

Ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών του Όφενμπουργκ, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης- Βιρτεμβέργης κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Χθες η αστυνομία της Γερμανίας πραγματοποίησε επέμβαση σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Έσσεν στη δυτική Γερμανία, το οποίο παρέμεινε κλειστό εξαιτίας μια απειλής για επίθεση.

Η Γερμανία βρίσκεται σε αυξημένο συναγερμό μετά την επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών στη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου, από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: Κλειστό εμπορικό έπειτα από απειλή για τρομοκρατική επίθεση

SHARE:

24Media Network