Γερμανία: Ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος κατηγορείται ότι πήρε λεφτά για συνέντευξη στον Σολτς

Γερμανία: Ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος κατηγορείται ότι πήρε λεφτά για συνέντευξη στον Σολτς
Twitter/@lindazervakis

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας TAZ "κατακεραυνώνει" την ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια, αποκαλύπτοντας ότι πήρε μια "ασυνήθιστα υψηλή κατ’ αποκοπήν αμοιβή" για συνέντευξη με τον Όλαφ Σολτς.

Σε μπελάδες φαίνεται πως έβαλε τη δημοσιογράφο Λίντα Ζερβάκη δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “TAZ”, σύμφωνα με το οποίο η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια φέρεται να έλαβε αμοιβή για συνέντευξη με το καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αφορά συνέντευξή της με τον καγκελάριο, στο πλαίσιο της ψηφιακής έκθεσης «re:publica» τον Ιούνιο του 2022. Η αριστερή εφημερίδα «τάγκες-τσάιτουνγκ» (taz) που έφερε το θέμα στην επιφάνεια αποκάλυψε ότι η δημοσιογράφος πήρε μια «ασυνήθιστα υψηλή κατ’ αποκοπήν αμοιβή» για τη συνέντευξη με τον καγκελάριο Σολτς.

Η Λίντα Ζερβάκη είναι παρουσιάστρια του «Pro7», πρώην εκφωνήτρια ειδήσεων στο «Tagesschau» του πρώτου καναλιού ARD. Σύμφωνα με την «taz», έλαβε 1.130,50 ευρώ για τη σχεδόν μισή ώρα συνομιλία με τον καγκελάριο Σολτς, όπως επιβεβαίωσε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εφημερίδα. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο για αμοιβή, αλλά για «κατ’ αποκοπήν κάλυψη κόστους», χωρίς όμως να είναι σαφές ποιο κόστος καλύφθηκε, καθώς τα εισιτήρια πληρώθηκαν από το κανάλι Pro7 του Μονάχου που εργάζεται και η παραμονή της στο Βερολίνο ήταν σύντομη.

Η διοργανωτές του ψηφιακού φεστιβάλ διευκρινίζουν ότι οι συντονιστές της «re:publica» δεν αμείβονται. Η „taz“ συμπεραίνει ότι η «κάλυψη κόστους» ήταν συγκαλυμμένη αμοιβή της δημοσιογράφου από την καγκελαρία που επέλεξε σκόπιμα τη Ζερβάκη για να αποφύγει αιχμηρές ερωτήσεις στον καγκελάριο” Σολτς.

Η ίδια η Ζερβάκη απέφυγε οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος και κινήθηκε δικαστικά. Την ημέρα που δημοσιεύτηκε η έρευνα απαγόρευσε δια του δικηγόρου της στην «taz» ακόμη και την διατύπωση υποψίας ότι η Ζερβάκη θα μπορούσε να είχε λάβει πληρωμή για την εμφάνισή της στη «re:publica». Ωστόσο απέσυρε την αίτησή της για ασφαλιστικά μέτρα, προφανώς επειδή δεν είχε προοπτικές επιτυχίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα