Γερμανία: 'Παράθυρο' κυβερνητικής συνεργασίας ανοίγουν οι Φιλελεύθεροι, αλλά χωρίς την Μέρκελ

German Chancellor Angela Merkel gives a statement after the pre-talks on forming a new German government failed early Monday, Nov. 20, 2017 in Berlin. (Bernd von Jutrczenka/dpa via AP)
German Chancellor Angela Merkel gives a statement after the pre-talks on forming a new German government failed early Monday, Nov. 20, 2017 in Berlin. (Bernd von Jutrczenka/dpa via AP) AP

Το FDP κατηγορεί την καγκελάριο για την κατάρρευση των συνομιλιών της "Τζαμάικα", αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας σε ένα σχήμα χωρίς την κ. Μέρκελ

Κυβερνητικό συνασπισμό με μια «ανανεωμένη» Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU) θα επιθυμούσαν οι Φιλελεύθεροι (FDP), δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με την 'Αγγελα Μέρκελ.

Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε ότι πρέπει να φύγει η κυρία Μέρκελ, δήλωσε ο κ. Κουμπίκι στον όμιλο εφημερίδων «Funke», επισήμανε ωστόσο ότι με τις «συνταγές της των τελευταίων δώδεκα ετών η Γερμανία δεν θα πάει καλύτερα στο μέλλον», ενώ υπέδειξε την Καγκελάριο ως βασική υπεύθυνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του συνασπισμού «Τζαμάικα».

Το FDP πάντως διστάζει να δηλώσει ευθέως ότι «η Μέρκελ πρέπει να φύγει», σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επανάληψη του μοιραίου λάθους που διέπραξε το κόμμα το 1961, όταν προέβαλε το σύνθημα «Με το CDU αλλά χωρίς τον Αντενάουερ», με το οποίο εξασφάλισε το υψηλότερο μέχρι τότε ποσοστό του στις εκλογές, για να δεχθεί τελικά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση υπό τον χριστιανοδημοκράτη Καγκελάριο, αποκτώντας τη φήμη του κόμματος που δεν τηρεί τις υποσχέσεις του.

Φωτό: Bernd von Jutrczenka/dpa via AP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δημοσκόπηση: Υπέρ της πρόωρης αποχώρησης της Μέρκελ από την καγκελαρία ένας στους δυο Γερμανούς

Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι θέλουν την αποκαθήλωση της Μέρκελ

SHARE:

24Media Network