Η αγαπημένη φράση της Πελόζι από τη Βίβλο δεν υπάρχει στη Βίβλο

Η αγαπημένη φράση της Πελόζι από τη Βίβλο δεν υπάρχει στη Βίβλο
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι AP

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, έχει μια αγαπημένη φράση που όμως δεν εντοπίζεται πουθενά - έτσι όπως τη διατυπώνει - στις Αγίες Γραφές.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έχει μπει στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω της αντίδρασής της εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του για το State of Union.

Όταν ο Τραμπ στάθηκε ξανά ενώπιον του Κογκρέσου, για να απαριθμήσει τα επιτεύγματά του την χρονιά που μας πέρασε, η Πελόζι χειροκρότησε ειρωνικά τον Τραμπ κάνοντας μορφασμούς, όταν εκείνος από τη μια απέρριπτε την “πολιτική του διχασμού” και από την άλλη δήλωνε πως το Τείχος θα φτιαχτεί χωρίς καμία υποχώρηση.

Αυτό που κάνει διαφορετική την κ. Πελόζι όμως, πέραν από τη στιβαρή της στάση κόντρα στον πλανητάρχη, είναι πως σε όλες τις μακροσκελείς της ομιλίες, ή στις περισσότερες εξ αυτών, χρησιμοποιεί ένα απόσπασμα από τη Βίβλο. Και το κάνει αυτό εδώ και 15 χρόνια.

“Τo minister to the needs of God’s creation is an act of worship. To ignore those needs is to dishonor the God who made us” συνηθίζει να λέει η ίδια. “Το να υπηρετεί κανείς τις ανάγκες των δημιουργημάτων του Θεού, είναι πράξη λατρείας. Το να τις αγνοεί, είναι σαν να αγνοεί τον Θεό τον ίδιο”, σε απόδοση στα ελληνικά.

Η φράση αυτή είναι πράγματι η αγαπημένη της καθώς την έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 12 φορές σε επίσημη ομιλία, αλλά και τον Ιανουάριο όταν μίλησε σε εκπαιδευτικούς. Το ζήτημα είναι πως το απόσπασμα αυτό δεν υπάρχει στη Βίβλο, κάτι που τώρα παραδέχεται και η Πελόζι.

“Δεν μπορώ να το βρω στη Βίβλο αλλά το λέω συνεχώς”, είπε η πολιτικός στους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το Slate. “Διαβάζω συνεχώς τη Βίβλο, πίστευα πως ήταν εκεί, στα κεφάλαια του Ησαΐα.

Ο καθηγητής – ερευνητής θρησκευτικών θεμάτων του Whitworth University, Will Kynes, επιβεβαιώνει πως το απόσπασμα αυτό δεν υπάρχει στην Αγία Γραφή. Το πιο κοντινό κείμενο υπάρχει στις Παροιμίες, 14:31, όπου αναφέρεται το: “Εκείνος που συκοφαντεί και εκμεταλλεύεται τον πτωχόν, εξοργίζει τον Θεόν, ο οποίος έπλασε τον πτωχόν. Εκείνος δέ που τιμά και σέβεται τον Θεόν, ελεεί τον πτωχόν ως τέκνον του Θεού” (κεφάλαιο 14, Παροιμίες Σολομώντα).

Εν προκειμένω, μάλλον η Πελόζι προχώρησε σε μια “ελεύθερη απόδοση” του χωρίου της Αγίας Γραφής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα