Η “άλλη Τουρκία” για Νταλάρα

default image

Με ιδιαίτερη λύπη, αλλά και με αισθήματα ενοχής και ντροπής αντιμετώπισε ο καλλιτεχνικός κόσμος της Τουρκίας την άρση – την τελευταία στιγμή – της άδειας για την χρήση του ανοικτού θεάτρου του Ρουμελί Χισάρ, γα την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής του συγκροτήματος «Ζεϊμπέκ» κ. Μουαμέρ Κετέντζογλου δήλωσε ότι: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη και το αίσθημα ντροπής που με διακατέχει για την ακύρωση της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα. Ως Τούρκος πολίτης, ως καλλιτέχνης αλλά και ως διανοούμενος ντρέπομαι και ζητώ ειλικρινά συγνώμη σχετικά με το γεγονός για τον μεγάλο τραγουδιστή και καλλιτέχνη Γιώργο Νταλάρα. Είναι μεγάλη ντροπή. Ως συγκρότημα Ζεϊμπέκ εδώ και δέκα χρόνια προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στην σκηνή καλή ελληνική μουσική με ωραία ρεμπέτικα , με ωραία λαϊκά και ωραία δημοτικά». 

Μετά την ακύρωση της συναυλίας Νταλάρα, ο κ. Κετέντζογλου και το συγκρότημα του ανέλαβαν να παρουσιάσουν ελληνικά τραγούδια για τους περίπου χίλιους Ορθόδοξους νέους του Συνεδρίου σε κήπο του ξενοδοχείου της Κωνσταντινούπολης, όπου συνήλθε το συνέδριο. Το επταμελές συγκρότημα αποτελείται από δύο Ρωμιούς και πέντε Τούρκους καλλιτέχνες. Τα ελληνικά τραγούδια ερμήνευσαν ο Στέλιος Μπερμπέρης και η Ηβη Ντερμανζή.

Η Νομαρχία Κωνσταντινουπόλεως, που ειδοποίησε τους οργανωτές ότι ανακλήθηκε η άδεια χρήσης του χώρου, δεν έχει επισήμως ανακοινώσει τους λόγους που οδήγησαν σ΄ αυτή την απόφαση.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα