Η ΕΔΕΚ στηρίζει Τάσσο Παπαδόπουλο

default image

Η διευρυμένη Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, η οποία συνήλθε σήμερα υιοθέτησε την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου για στήριξη του προέδρου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές του 2008, σε περίπτωση που αποφασίσει να είναι υποψήφιος.

Σημειώνεται ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις, που θα αναλάβει ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, εάν τελικά θα είναι υποψήφιος, θα πρέπει να είναι σύμφωνες και συμβατές με αυτές της ΕΔΕΚ.

Η εισήγηση επικυρώθηκε με 126 ψήφους υπέρ και μίας εναντίον.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε μετά τη ψηφοφορία ότι η διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή έκαμε προσθήκες επί της αρχικής απόφασης του Πολιτικού Γραφείου, απευθύνοντας μήνυμα προς τον πρόεδρο Παπαδόπουλο να προχωρήσει στην εξαγγελία της υποψηφιότητάς του.

Ο κύριος Ομήρου ανέφερε παράλληλα ότι, αν ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν θα είναι τελικά υποψήφιος, τότε το κόμμα του θα επιδιώξει συνέχιση της συνεργασίας με ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ με κοινό πρόγραμμα και υποψήφιο.

Σε αυτή την περίπτωση, επισήμανε, τίθενται συγκεκριμένα κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, όπως οι θέσεις τους στο κυπριακό, ενώ, πρόσθεσε, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων θα τεθεί και η υποψηφιότητα του ιδίου.

Στην ομιλία του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος τον διαβεβαίωσε προσωπικά ότι πρόθεση και βούλησή του είναι να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, ανεξαρτήτως των αποφάσεων, που θα πάρουν τα συνεργαζόμενα στην κυβέρνηση του κόμματα.

Αναφερόμενος στο σκεπτικό της εισήγησης του Πολιτικού Γραφείου ο κύριος Ομήρου είπε ότι αυτή στηρίχθηκε στη διεκδικητική πολιτική του προέδρου Παπαδόπουλου στο κυπριακό και στην πολύ επιτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε, προεδρία του.

Υπέρ Κασουλίδη ο ΔΗΣΥ

Την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Ιωάννη Κασουλίδη για τις προεδρικές εκλογές του 2008 θα στηρίξει, με βάση τα υπάρχοντα σενάρια, ο ΔΗΣΥ, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Η Σημερινή”, ο κύριος Αναστασιάδης αναφέρει ότι στις 27 Ιουνίου θα συνέλθει το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος και ότι εναπόκειται στα μέλη του κατά πόσον εκείνη την ημέρα θα αποφασίσουν την ανακοίνωση στήριξης στην προσωπικότητα, που θα αποτελέσει τον υποψήφιο της παράταξης.

Ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχει το ενδεχόμενο η απόφαση να ληφθεί από έκτακτο παγκύπριο συνέδριο.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι ύψιστη προτεραιότητα για τον ΔΗΣΥ είναι η αλλαγή της σημερινής κατάστασης αναφορικά με το κυπριακό με ανάληψη διεκδικητικής πολιτικής και αποτροπή της διχοτόμησης.

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του την προσεχή Τετάρτη.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα