Η στιγμή που οι τζιχαντιστές μαχαιρώνουν θύμα και εκτελούνται από την αστυνομία

Η στιγμή που οι τζιχαντιστές μαχαιρώνουν θύμα και εκτελούνται από την αστυνομία

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει καρέ καρέ τη στιγμή που αστυνομικοί στο Λονδίνο αδειάζουν 50 σφαίρες στους τρεις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης και τους σκοτώνουν. Νωρίτερα απεικονίζονται να μαχαιρώνουν έναν περαστικό (ΣΚΛΗΡΑ ΠΛΑΝΑ)

Νέα πλάνα του μακελειού στο Λονδίνο έρχονται στη δημοσιότητα, όπως έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Οι στιγμές είναι ανατριχιαστικές και κάνουν τον γύρο της Βρετανίας, την ώρα που άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές στη χώρα.

Οι τρεις τζιχαντιστές καταγράφονται να προσπαθούν να μπουν στη Wheatsheaf παμπ της Μπόροου Μάρκετ χωρίς όμως να τα καταφέρνουν μιας και οι ιδιοκτήτες τους κρατούσαν τις πόρτες κλειστές.

Στη συνέχεια κυνηγούν ένα από τα θύματα τους και να το μαχαιρώνουν. Αμέσως μετά εμφανίζονται τα οχήματα της αστυνομίας. Οι δράστες προσπαθούν να διαφύγουν και οι άνδρες της αστυνομίας τους πυροβολούν επανειλημμένα. Όπως ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία, έριξαν περισσότερες από 46 σφαίρες στους Khuram Butt, Yousef Zaghba και Rachid Redouane.

Το θύμα φαίνεται να σηκώνεται και να προσπαθεί να φύγει από το σημείο. Είναι ένας από τους τραυματισμένους που ακόμη νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία του Λονδίνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ:

Συνολικά οι νεκροί μετά την επίθεση ήταν οκτώ και οι τραυματίες 47. Η επίθεση ξεκίνησε στη Γέφυρα του Λονδίνου όταν οι τρεις τζιχαντιστές έπεσαν με το βαν τους πάνω σε περαστικούς και συνεχίστηκε στη Μπόροου Μάρκετ όπου και επιτέθηκαν με μαχαίρια εναντίον των θυμάτων τους.

Νεκροί είναι ο 45χρονος Γάλλος Xavier Thomas το σώμα του οποίου βρέθηκε στον Τάμεση, ο 39χρονος Ignacio Echeverria που προσπάθησε να αντισταθεί στους δράστες υπερασπιζόμενος μια κοπέλα,  η 21χρονη Sara Zelenak και η 28χρονη Kirsty Boden από την Αυστραλία, η 30χρονη Καναδή Christine Archibald, ο 27χρονος Γάλλος Alexandre Pigeard, ο 36χρονος επίσης Γάλλος Sebastien Belanger, και ο 27χρονος Βρετανός James McMullan.

Δέκα άτομα νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες Υγείας. Η επίθεση του περασμένου Σαββάτου στην πολυσύχναστη περιοχή Μπόροου Μάρκετ του Λονδίνου, ήταν η τρίτη που σημειώνεται στη Βρετανία μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα