Η Volkswagen ανακαλεί 800.000 οχήματα Touareg και Cayenne

Η Volkswagen ανακαλεί 800.000 οχήματα Touareg και Cayenne

Σε ανάκληση σχεδόν 800.000 οχήματα Touareg και Cayenne προχωρά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, λόγω νέου πιθανού προβλήματος

Ο όμιλος Volkswagen ανακαλεί προληπτικά περίπου 800.000 οχήματα σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση ενός πιθανού προβλήματος στα πεντάλ αυτοκινήτων της μάρκας Φολκσβάγκεν αλλά και της μάρκας Porsche, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος σήμερα.

Η ανάκληση αφορά 391.000 αυτοκίνητα Touareg της VW και 409.477 αυτοκίνητα Cayenne της Πόρσε, που συναρμολογήθηκαν από το 2011 ως το 2016, διευκρίνισε ο όμιλος σε δύο χωριστές ανακοινώσεις του.

Το πρόβλημα αφορά ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας του ενός από τα πεντάλ των οχημάτων αυτών. «Εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου» και πλέον έχει «διορθωθεί» στα οχήματα των ίδιων τύπων που παράγονται σήμερα, εξήγησε ο όμιλος Volkswagen.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που αφορά η ανάκληση θα ενημερωθούν από τη Volkswagen, η οποία «θα έλθει σε απευθείας επαφή μαζί τους», αναφέρεται ακόμη. Ο τεχνικός έλεγχος και η αποκατάσταση του προβλήματος αυτού δεν θα χρειαστεί περισσότερη από μισή ώρα.

Μερικές ημέρες νωρίτερα ο όμιλος είχε ανακοινώσει την ανάκληση 177.000 αυτοκινήτων Passat λόγω ενός πιθανού προβλήματος στα ηλεκτρικά τους, ενώ τον Φεβρουάριο είχε γνωστοποιήσει, όπως και άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, την ανάκληση 680.000 οχημάτων στις ΗΠΑ λόγω ενός πιθανόν ελαττωματικού αερόσακου, παραγωγής της ιαπωνικής Takata, με τον οποίο ήταν εφοδιασμένα.

Η εμβληματική γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το σκάνδαλο που προκάλεσε η αποκάλυψη, τον Σεπτέμβριο, πως είχε εγκαταστήσει παράνομα λογισμικό παραποίησης των αποτελεσμάτων των ελέγχων εκπομπών ρύπων των ντιζελοκινητήρων 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της διεθνώς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Volkswagen
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα αγωγή κατά της VW: 278 επενδυτές ζητούν 3,3 δις ευρώ

Οι Γερμανοί θέλουν να ερευνήσουν μόνοι το σκάνδαλο Volkswagen

Volkswagen: Καταργεί 3.000 θέσεις εργασίας, για να αντισταθμίσει τις ζημιές του σκανδάλου

SHARE:

24Media Network