Ιαπωνία: Σκότωσε την εγγονή του αλλά δεν το θυμόταν

Ιαπωνία: Σκότωσε την εγγονή του αλλά δεν το θυμόταν
Φωτογραφία αρχείου AP

Ενας 88χρονος έσφαξε την εγγονή του με πρωτοφανή αγριότητα αλλά φέρεται να μην θυμάται την πράξη του λόγω Αλτσχάιμερ.

Η υπόθεση της δολοφονίας μίας Γιαπωνέζας έφηβης από τον ηλικιωμένο παππού της δεν είναι μία συνηθισμένη υπόθεση ανθρωποκτονίας και οικογενειακής βίας.

Και αυτό γιατί ο ένοχος, ο Σουσούμου Τομιζάβα, 88 ετών, μπορεί να παραδέχθηκε ότι σκότωσε την εγγονή του Τομόμι αλλά συμπλήρωσε ότι δεν το…θυμάται.

Ο Τομιζάβα έχει διαγνωσμένο Αλτσχάιμερ κάτι που σημαίνει ότι τα κενά μνήμης είναι μία συνηθισμένη κατάσταση γι’ αυτόν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 88χρονος, μετά από λογομαχία που είχε με την 16χρονη εγγονή του, έκανε μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και στη συνέχεια σκότωσε το κορίτσι με διαδοχικές μαχαιριές στο λαιμό.

Μετά το φόνο ο Τομιζάβα τηλεφώνησε στο γιο του λέγοντας ότι είχε εντοπίσει το πτώμα της εγγονής του μέσα στα αίματα στο σπίτι. Κλήθηκε, επίσης, άμεσα και η αστυνομία.

Το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε στη δίκη (μία δίκη που συγκλόνισε την Ιαπωνία τον περασμένο Μάιο) είναι αν ο 88χρονος σκότωσε εν γνώσει του. Οι γιατροί που τον εξέτασαν πάντως συμπέραναν ότι είχε κίνητρο να σκοτώσει αλλά και την ικανότητα να κρίνει αν αυτό που κάνει εκείνη την ώρα ήταν σωστό ή λάθος.

Το δικαστήριο εν τέλει πείστηκε και καταδίκασε τον Τομιζάβα σε φυλάκιση 4,5 ετών. “Θέλω να πιστεύω ότι προχωρήσαμε σε μία προσεκτική κρίση” τόνισε ο δικαστής Γιοσινόμπου Καβαμούρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα