Ινδία: Φαρμακευτική κατέστρεψε 100 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19

Ινδία: Φαρμακευτική κατέστρεψε 100 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19
Εμβόλιασμός κατά της covid-19 στην Ινδία Anupam Nath/AP

Στην ανακοίνωση ότι κατέστρεψε 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 προχώρησε ινδική φαρμακευτική. Γιατί είχε σταματήσει να το παράγει από τον Δεκέμβριο του 2021

Η ινδική φαρμακευτική εταιρία Serum Institute of India, ανακοίνωσε ότι έπρεπε να καταστρέψει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19, αφού έληξαν.

Η εταιρία σταμάτησε να παράγει το εμβόλιο Covishield ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριo, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης, ανέφερε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αντάρ Πουναγουάλα.

Η εταιρία, η μεγαλύτερη παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, παρήγαγε την δική της έκδοση του εμβολίου Vaxzevria της AstraZeneca και αποτελεί περίπου το 90% των εμβολίων κατά του κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν στην Ινδία.

Συνολικά στην χώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, με το 70% του πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η ενισχυτική δόση στην Ινδία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022 από τους εργαζόμενους στην Υγεία και τους άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα πριν επεκταθεί στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμού.

Τον Ιούλιο, αναφέρει το BBC,  οι ενισχυτικές δόσεις -ή “προληπτικές”, όπως τις αποκαλεί η κυβέρνηση της Ινδίας- έγιναν διαθέσιμες για το σύνολο του πληθυσμού για 75 ημέρες, στην επέτειο των 75 χρόνων της Ινδικής Ανεξαρτησίας.

Ωστόσο, μόλις 298 εκατ. δόσεις πραγματοποιήθηκαν. “Οι ενισχυτικές δόσεις δεν έχουν καθόλου ζήτηση καθώς ο κόσμος φαίνεται να έχει βαρεθεί με τον Covid-19″, δήλωσε ο Πουναγουάλα, για να προσθέσει: “Ειλικρινά κι εγώ κουράστηκα. Όλοι κουραστήκαμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα