Ινδία: Μωρό γεννήθηκε με δύο κεφάλια και τρία χέρια

Ινδία: Μωρό γεννήθηκε με δύο κεφάλια και τρία χέρια
Μωρό γεννήθηκε με δύο κεφάλια και τρία χέρια Youtube: @SocialViralTogo

Οι γιατροί την είχαν προετοιμάσει για δίδυμα, όμως διέψευσε τις προβλέψεις τους γεννώντας ένα μωρό με δύο κεφάλια και τρία χέρια. Μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση.

Οι γιατροί είχαν προετοιμάσει την 21χρονη μητέρα, αλλά και τους συγγενείς της, ότι κυοφορούσε δίδυμα. Όλοι στην οικογένεια περίμεναν την ημέρα που θα γεννούσε τα παιδιά, αλλά οι προβλέψεις των γιατρών διαψεύσθηκαν.

Η έγκυος γυναίκα από την Ινδία, Μπαμπίτα Αχιρβάρ, την 23η Νοεμβρίου, γέννησε ένα μωρό με δύο κεφάλια, ένα σώμα και τρία χέρια.

Με μια πρώτη εξέταση, η κατάσταση για το παιδί προβλέπεται δύσκολη, αφού η ιδιαίτερη περίπτωσή του αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο το “tribrachius parapagus” ή “dicephalus parapagus”. Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά συζευγμένα δίδυμα, τα οποία εξαιτίας χρωμοσωματικής ανωμαλίας ενώθηκαν με κοινά όργανα σε ένα κορμί με δύο κεφάλια.

Όπως καταγράφεται και από την DialyMail, η περίπτωση των συζευγμένων διδύμων είναι 1 στις 100.000 κι από αυτό το 11 είναι δίδυμα icephalus parapagus, σύμφωνα με ιστορική ανασκόπηση στο Journal of Pediatric Surgery.

Το μωρό βρίσκεται τώρα υπό 24ωρη παρακολούθηση. Δυστυχώς, οι πιθανότητες επιβίωσης δεν είναι με το μέρος του μωρού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα