Ινδονησία: Αυξήθηκαν οι αγνοούμενοι από την κατολίσθηση

Διαβάζεται σε 1'
Ινδονησία: Αυξήθηκαν οι αγνοούμενοι από την κατολίσθηση
Associated Press

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός μετά την κατολίσθηση σε χρυσωρυχείο της Ινδονησίας.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 40 αγνοούνται από κατολίσθηση που προκλήθηκε σε χρυσωρυχείο, στο νησί Κελέβη της Ινδονησίας, έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές, ενώ η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δυσχεραίνει τις προσπάθειες διάσωσης.

Από την κατολίσθηση, που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Σουβάνα της επαρχίας Γκοροντάλο, σκοτώθηκαν εργαζόμενοι στο παράνομο ορυχείο και κάτοικοι του γειτονικού χωριού, ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης Μπασάρνας, Χεριγάντο. «Εχουμε αναπτύξει 164 διασώστες, αστυνομικούς και στρατιώτες, αναζητώντας τους αγνοούμενους», σημείωσε.

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες διάσωσης ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 αγνοούνταν, όμως στη συνέχεια οι αριθμοί αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω.

Οι διασώστες χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 20 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σημείο της κατολίσθησης, καθώς ο δρόμος είχε καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα λάσπης. «Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε εκσκαφέα, αν είναι εφικτό», πρόσθεσε ο Χεριγιάντο.

Φωτογραφίες του χωριού, που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ισοπεδωμένα σπίτια. Από την κατολίσθηση καταστράφηκε επίσης μια γέφυρα. Οι Αρχές προειδοποίησαν ότι η βροχή θα συνεχιστεί στην επαρχία Γκοροντάλο και ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα