Ινδονησία: Τέσσερις καμικάζι σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Ινδονησία: Τέσσερις καμικάζι σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν
Βομβιστική επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Ινδονησία AP

Στόχος επίθεσης έγινε τη Δευτέρα το αρχηγείο της αστυνομίας στη Σουραμπάγια, την επομένη μιας σειράς επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι εναντίον τριών εκκλησιών στην ίδια πόλη

Συνολικά τέσσερις καμικάζι σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στην πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας περί τις 08:50 (τοπική ώρα· 04:50 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Δευτέρας, ενώ ένα κοριτσάκι οκτώ ετών που είχαν μαζί τους επέζησε, γνωστοποίησε η αστυνομία.

«Τέσσερις δράστες (που επέβαιναν) σε δύο μοτοσικλέτες είναι νεκροί και βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησής τους. Ένα κορίτσι οκτώ ετών που ήταν μαζί τους επέζησε» δήλωσε ο Φρανς Μπαρούνγκ Μανγκέρα, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβας, ενώ συμπλήρωσε ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος είχε κάνει λόγο για δύο καμικάζι, έναν άνδρα και μια γυναίκα, που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα.

Η σειρά των επιθέσεων που διέπραξαν βομβιστές-καμικάζι στην ινδονησιακή πόλη Σουραμπάγια αποτελούσε έργο «δειλών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, δεσμευόμενος ότι θα εφαρμοστεί ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος, ο οποίος έχει στόχο την πάταξη δικτύων τζιχαντιστών στη χώρα.

«Αυτή είναι πράξη δειλών, αναξιοπρεπής και βάρβαρη», είπε ο Ουιντόντο στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro, αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον τριών εκκλησιών στη Σουραμπάγια την Κυριακή και στην επίθεση εναντίον μιας εγκατάστασης της αστυνομίας σήμερα.

Ο Ουιντόντο δεσμεύθηκε ότι θα υπογράψει προεδρικό διάταγμα που θα εμπεριέχει τις κύριες διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, εάν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει το νομοθέτημα.

Η μεγαλούπολη της Ανατολικής Ιάβας έγινε την Κυριακή θέατρο μιας σειράς επιθέσεων που αποδείχθηκαν οι πιο φονικές των τελευταίων ετών στο αρχιπέλαγος.

Διαπράχθηκαν τρεις επιθέσεις εναντίον εκκλησιών από έξι μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο μικρά κορίτσια, 9 και 12 ετών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Μερικές ώρες αργότερα, τρία μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν και άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα σε οίκημα περίπου τριάντα χιλιόμετρα από τη Σουραμπάγια, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για αυτή την επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα