Ιός Έμπολα: Αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για άνδρα που είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία

default image

Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα άτομο που νοσηλευόταν με ύποπτα συμπτώματα δεν έχει προσβληθεί από τον ιό Εμπολα

Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένα άτομο που νοσηλευόταν με ύποπτα συμπτώματα δεν έχει προσβληθεί από τον ιό Εμπολα.

Ο άνδρας, ένας Ισπανός, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία, νοσηλευόταν μετά την επιβεβαίωση τη Δευτέρα από τις ισπανικές αρχές ότι ισπανίδα νοσοκόμος έχει προσβληθεί από τον ιό.

Αρνητική στον ιό είναι και μία δεύτερη νοσοκόμα, η οποία επίσης νοσηλευόταν με ύποπτα συμπτώματα, ενώ στο νοσοκομείο εισήχθη χθες το βράδυ και τρίτη νοσοκόμα για εξετάσεις.

Πέντε συνολικά άνθρωποι νοσηλεύονται στην Ισπανία με ύποπτα συμπτώματα. Οι εργαστηριακές εξετάσεις για τους δύο από αυτούς είναι αρνητικές.

Παράλληλα, η Ισπανίδα νοσοκόμα που προσβλήθηκε από τον ιό του Έμπολα “παρέμεινε ως επί το πλείστον στο σπίτι της” στη Μαδρίτη μετά την εμφάνιση των πρώτων ανησυχητικών συμπτωμάτων και δηλώνει ότι τήρησε το πρωτόκολλο κατά τη νοσηλεία των δύο ισπανών ιεραποστόλων που είχαν προσβληθεί από τον ιό , σύμφωνα με δύο συνεντεύξεις της ίδιας και του συζύγου της, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα El Mundo.

Η εφημερίδα El Mundo δημοσιεύει τηλεφωνική συνομιλία με την Τερέσα, το όνομα της οποίας δημοσιεύεται σήμερα από όλα τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, παρά την επιθυμία της να παραμείνει ανώνυμη. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον τρόπο προσβολής της από τον ιό, απαντά: “Δεν ξέρω. Δεν έχω καμία ιδέα”.

Η νοσοκόμα συμμετείχε στην ομάδα που περιέθαλψε δύο Ισπανούς ιεραπόστολους που είχαν προσβληθεί απο τον ιό Εμπολα και επαναπατρίσθηκαν από τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε στις 12 Αυγούστου και τις 25 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, και στη συνέχεια πέθαναν. Στον δημοσιογράφο της El Mundo απάντησε ότι τήρησε το πρωτόκολλο νοσηλείας των μολυσματικών ασθενών και ότι δεν έκανε κάτι ικανό να της προκαλέσει ανησυχία ως προς την πιθανότητα να έχει μολυνθεί από τον ιό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα