ΗΠΑ: Δύο αστυνομικοί νεκροί στο Ντε Μόιν σε δύο χωριστές επιθέσεις

default image

Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν έναν ύποπτο που φαίνεται πως πρόσφατα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την αστυνομία.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά στο Ντε Μόιν της Αϊόβα σε δύο χωριστές «επιθέσεις τύπου ενέδρας» και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνητητό για να βρει τον δράστη ή τους δράστες, μετέδωσε το NBC News.

Ένας αστυνομικός βρέθηκε νεκρός γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) σε προάστιο του Ντε Μόιν. Ο δεύτερος βρέθηκε νεκρός γύρω στη 1:30 π.μ. (τοπική ώρα) μέσα στην πόλη, μετέδωσε το NBC News.

«Φαίνεται πως ήταν επιθέσεις τύπου ενέδρας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντε Μοιν, σύμφωνα με το NBC.

Και οι δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν ενώ βρίσκονταν μέσα στα περιπολικά τους σε απόσταση 3 χιλιομέτρων ο ένας από τον άλλο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντε Μόιν Πολ Πάριζεκ.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει σαφής και άμεσος κίνδυνος για τους αστυνομικούς», δήλωσε. «Υπάρχει σίγουρα κίνδυνος εκεί έξω αυτή τη στιγμή».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως δεν θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τους φόνους.

Αυτές οι ένοπλες επιθέσεις σημειώνονται έπειτα από μια σειρά φόνων αστυνομικών, μεταξύ άλλων και σε ενέδρες στο Ντάλας και το Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα. Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις 7 Ιουλίου στο Ντάλας και τρεις σκοτώθηκαν αργότερα τον ίδιο μήνα στο Μπατόν Ρουζ.

Συνελήφθη ένας ύποπτος

Ο Σκοτ Μάικλ Γκριν, ηλικίας 46 ετών, συνελήφθη λίγες ώρες αφότου η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, δήλωσε ένας αστυνομικός στο Ερμπαντέιλ.

Ο αρχιφύλακας του τμήματος του Ντε Μόιν εξήγησε ότι ο ύποπτος δεν πρόβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του σήμερα το πρωί τοπική ώρα στον Κομητεία του Ντάλας, δυτικά του Ντε Μόιν.

Αναφορικά με τα κίνητρα του φερόμενου δράστη, φαίνεται πως πρόσφατα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την αστυνομία.

Σε ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube τον περασμένο μήνα από έναν χρήστη που αποκαλείται Σκοτ Γκριν καταγράφεται o διαπληκτισμός του με αστυνομικούς έπειτα από ένα περιστατικό σε αθλητικό στάδιο όπου εκείνος φαίνεται πως κρατούσε τη Σημαία της Συνομοσπονδίας την ώρα της ανάκρουσης του αμερικανικού εθνικού ύμνου. Ο ίδιος ακούγεται να υποστηρίζει ότι δέχθηκε επίθεση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιώσει εάν το βίντεο κατεγράφη από τον ύποπτο, το πρόσωπο του οποίου δεν αποκαλύπτεται στα πλάνα. Ακούγεται ωστόσο η φωνή ενός άνδρα να τσακώνεται με τους αστυνομικούς για το περιστατικό.

Επιπλέον σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα ο Γκριν είχε προφυλακιστεί με την κατηγορία της παρεμπόδισης αστυνομικού έργου, καθώς αντιστάθηκε σε αστυνομικούς στο Ερμπαντέιλ που προσπάθησαν να του κάνουν συστάσεις για κατοχή όπλου την 10η Απριλίου του 2014. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Δύο ημέρες νωρίτερα η αστυνομία του Ερμπαντέιλ κλήθηκε να επέμβει σε καταγγελία για παρενόχληση στο κτιριακό συγκρότημα όπου ο Γκριν διέμενε. Ο καταγγέλλων είπε ότι εκείνος απείλησε να σκοτώσει έναν άλλο άνδρα κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής σε χώρο στάθμευσης. Κατηγορήθηκε με παρενόχληση.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή και ένας χρόνος υπό επιτήρηση.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα