ΗΠΑ: Εκκενώθηκε η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Άγνωστος σκόρπισε στάχτη από αποτέφρωση

ΗΠΑ: Εκκενώθηκε η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Άγνωστος σκόρπισε στάχτη από αποτέφρωση

Ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων σκόρπισε στο σκάμμα της ορχήστρας της Μετροπόλιταν Όπερας μια μυστηριώδη σκόνη που φαίνεται πως ήταν στάχτη από αποτέφρωση, προκαλώντας πανικό

Η φημισμένη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης εκκενώθηκε χθες Σάββατο αφού ένας θεατής σκόρπισε μια μυστηριώδη άσπρη σκόνη, που μπορεί να ήταν οι στάχτες ενός φίλου του, στον χώρο της ορχήστρας στη διάρκεια του διαλείμματος παράστασης του «Γουλιέλμου Τέλλου».

Ο θεατής πλησίασε στο σκάμμα της ορχήστρας και διασκόρπισε εκεί την ουσία αυτή, ανακοινώθηκε από την Met.

Οι θεατές ενημερώθηκαν ότι η παράσταση διακόπτεται και ότι πρέπει να αποχωρήσουν από το Λίνκολν Σέντερ, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της νεοϋορκέζικης αστυνομίας κατευθυνόταν προς το κτίριο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει «μια ακριβή περιγραφή» του προσώπου που διασκόρπισε τη σκόνη, αλλά δεν προχώρησε σε κάποια σύλληψη μετά το επεισόδιο αυτό, στη διάρκεια του οποίου δεν υπήρξαν τραυματίες.

«Μιλήσαμε σε πολλούς μάρτυρες. Είπαν πως είχαν συζητήσει μ' έναν άνδρα που δεν ήταν από τη Νέα Υόρκη. Τους είπε πως είχε έρθει για να διασκορπίσει, στη διάρκεια της παράστασης, τις στάχτες ενός φίλου, του μέντορά του σε ό,τι έχει να κάνει με την όπερα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Μίλερ, υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και υπεύθυνος για την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Δείγμα της ουσίας εστάλη σε εργαστήριο για να αναλυθεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Met ματαίωσε και την αποψινή παράσταση «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network