ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο όπου θα εκλεγόταν ο αντικαταστάτης του Χαμενεΐ – Βίντεο

Διαβάζεται σε 2'
ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο όπου θα εκλεγόταν ο αντικαταστάτης του Χαμενεΐ – Βίντεο

Πλήγματα του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατά του κτιρίου όπου συνεδρίαζε το ιρανικό Συμβούλιο των Σοφών για την εκλογή νέου ανώτατου ηγέτη.

Ισραηλινές και αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν σήμερα το κτίριο που στεγάζει το ιρανικό Συμβούλιο των Σοφών, τον θεσμό που είναι επιφορτισμένος με την εκλογή νέου ανώτατου ηγέτη που θα διαδεχθεί τον αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ, ο οποίος δολοφονήθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου.

Το κτίριο όπου συνεδριάζουν οι ιρανοί αξιωματούχοι καταστράφηκε από αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

Μάρτυρες ανέφεραν επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η περιοχή κοντά στη Συνέλευση είχε πληγεί.

Η Συνέλευση των Σοφών, διαθέτει κτίρια τόσο στην Τεχεράνη όσο και νότια της πρωτεύουσας, στην πόλη Κομ. Η επίθεση φέρεται να έγινε σε αυτό στην Κομ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν πλάνα του κτιρίου που υπέστη σοβαρές ζημιές από τις επιθέσεις.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν νέες εκρήξεις στην ανατολική και νοτιοανατολική Τεχεράνη σήμερα το μεσημέρι και γκρίζο καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων Mehr και Tasnim μετέδωσαν και τα δύο εκρήξεις χωρίς να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ιρανικά μμε μετέδωσαν παράλληλα πως βομβαρδίστηκε και το διεθνές αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, ενώ ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποιήσεις εκκένωσης προς κατοίκους περιοχών της ιρανικής πρωτεύουσας ενόψει επικείμενων επιδρομών.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι «αμερικανικά και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη» έπληξαν το κέντρο της Τεχεράνης κατά την τέταρτη ημέρα του πολέμου του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατά του Ιράν. «Οι Αμερικανοσιωνιστές εγκληματίες επιτέθηκαν στο κτίριο του Συμβουλίου των Σοφών στο Κομ», νότια της Τεχεράνης, έγραψε το Tasnim.

Δεν είναι άμεσα σαφές ποιος βρισκόταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή του βομβαρδισμού. Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες του σοβαρά κατεστραμμένου κτιρίου.

Το Tasnim έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το κέντρο της Τεχεράνης, όπου βρίσκονται πολλά κυβερνητικά κτίρια, και στο οποίο φαίνεται σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό.

«Έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές σε σπίτια στην περιοχή» κοντά στην εμβληματική Πλατεία Ενκελάμπ (Πλατεία Επανάστασης), σύμφωνα με το Tasnim.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα σειρά επιθέσεων εναντίον υποδομών στην Τεχεράνη σήμερα.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα