ΗΠΑ: Μυστήριο με θανάτους έξι γυναικών στο Πόρτλαντ – Εξετάζεται η πιθανή σύνδεσή τους

ΗΠΑ: Μυστήριο με θανάτους έξι γυναικών στο Πόρτλαντ – Εξετάζεται η πιθανή σύνδεσή τους
Αστυνομικά οχήματα στο Πόρτλαντ iStock

Τους θανάτους έξι γυναικών στο Πόρτλαντ (Ορεγκον), σε διάστημα 3 μηνών, εξετάζουν οι Αρχές. Αναλυτικά τα στοιχεία κάθε υπόθεσης και οι ύποπτες συνδέσεις.

Έξι γυναίκες, οι περισσότερες με διασυνδέσεις με την ευρύτερη περιοχή του Πόρτλαντ (Ορεγκον) και όλες κάτω των 40 ετών, βρέθηκαν νεκρές σε απόσταση 100 μιλίων η μία από την άλλη τους τελευταίους 3 μήνες, με τις περισσότερες να εντοπίζονται σε δασώδεις ή απομονωμένες αγροτικές περιοχές.

Δύο σοροί γυναικών βρέθηκαν την ίδια ημέρα ενώ επίσης δύο από τις γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρές σε απόσταση μικρότερη από τρία μίλια μεταξύ τους στο νοτιοανατολικό Πόρτλαντ.

Σύμφωνα με το OregonLive, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές αν και με ποιό τρόπο συνδέονται οι έξι αυτές υποθέσεις, ωστόσο επικρατεί έντονη ανησυχία στα γραφεία της αστυνομικής υπηρεσίας στις κομητείες Multnomah, Polk, Clark και Clackamas.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Πόρτλαντ, αρχιφύλακας Κέβιν Άλεν, δήλωσε ότι το αστυνομικό γραφείο δέχεται ερωτήσεις σχετικά με τους έξι θανάτους, αλλά μπορεί να μιλήσει μόνο για τους δύο που ερευνά.

Οι έξι υποθέσεις:

  • 19 Φεβρουαρίου: Κρίστιν Σμιθ (Christine Smith), 22 ετών, από το Γκρέσαμ

Η Σμιθ είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη στις 22 Δεκεμβρίου. Οι αστυνομικοί του Πόρτλαντ ανταποκρίθηκαν στις 19 Φεβρουαρίου σε μια αναφορά για ανθρώπινα λείψανα σε δασώδη περιοχή κοντά στην Southeast Deardorff Road και Flavel Street στη γειτονιά Pleasant Valley του νοτιοανατολικού Πόρτλαντ. Το Αστυνομικό Γραφείο κατέληξε ότι η σορός ανήκει στην Κρίστιν Σμιθ στις 25 Μαΐου.

Οι αστυνομικοί και οι ερευνητές της κομητείας έψαξαν την περιοχή για στοιχεία ενώ ο ιατροδικαστής της κομητείας Multnomah δεν έχει ακόμη καθορίσει την αιτία θανάτου.

  • 8 Απριλίου: Τζοάνα Σπικς (JoAnna Speaks), 32 ετών, από το Όρεγκον

Αστυνομικοί κυπάλληλοι και πυροσβέστες στην κομητεία Clark βρήκαν την 32χρονη νεκρή στις 8 Απριλίου, σε έναν αχυρώνα ενός εγκαταλελειμμένου ακινήτου στο Ridgefield της Ουάσινγκτον, περίπου 22 μίλια βόρεια του Πόρτλαντ, ύστερα από αναφορά για νεκρό άτομο κοντά στο 800 block of South 5th Street στο Ridgefield.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας διαπίστωσε ότι η Σπικς πέθανε από θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και στον αυχένα.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Clark ερευνά τον θάνατο ως ανθρωποκτονία και δήλωσε ότι η σορός της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε.

  • 24 Απριλίου: Τσάριτι Λιν Πέρι (Charity Lynn Perry), 24 ετών

Το πτώμα της Πέρι εντοπίστηκε λίγο μετά τη 1:30 μ.μ. της 24ης Απριλίου σε έναν αγωγό στην East Historic Columbia River Highway και Northeast Tumalt Road, κοντά στο Ainsworth State Park στην ανατολική κομητεία Multnomah. Το γραφείο του σερίφη δεν έχει δώσει πρόσθετες πληροφορίες, επικαλούμενο έρευνα για “ύποπτο θάνατο”, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η 24χρονη Πέρι εθεάθη κοντά στη νοτιοδυτική οδό Ουάσινγκτον και την Τέταρτη Λεωφόρο στο κέντρο του Πόρτλαντ στις αρχές Μαρτίου, όπως ανέφερε το γραφείο του σερίφη. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται το κτίριο Washington Center, ο χώρος μιας πρώην υπαίθριας αγοράς φαιντανύλης, η οποία εκκενώθηκε από την αστυνομία νωρίτερα τον Απρίλιο, αφού 11 άνθρωποι πήραν υπερβολική δόση σε μια νύχτα, με τους τρεις να καταλήγουν νεκροί.

  • 24 Απριλίου: Άγνωστη γυναίκα

Την ίδια μέρα, οι αρχές βρήκαν μια γυναίκα νεκρή στις 24 Απριλίου κοντά στην Interstate 205 και τη Southeast Flavel Street στη γειτονιά Lents του νοτιοανατολικού Πόρτλαντ – λιγότερο από τρία μίλια από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της Σμιθ.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Multnomah ζητά τη βοήθεια του κοινού για την ταυτοποίηση της γυναίκας, η οποία ήταν πιθανώς ιθαγενής Αμερικανίδα ή ιθαγενής από την Αλάσκα, ηλικίας 25 έως 40 ετών. Είχε μαύρα, μεσαίου μήκους μαλλιά, ύψος λίγο πάνω από 1,80 μ., ζύγιζε 135 κιλά και είχε δύο μεγάλες ουλές στο αριστερό κάτω μέρος του ποδιού της.

Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η γυναίκα είχε δύο χαρακτηριστικά τατουάζ: μια μαύρη νότα με το γράμμα V στην αριστερή πλευρά του άνω μέρους του στήθους της και μια απεικόνιση του Βούδα στο δεξί άνω μέρος της πλάτης της. Η γυναίκα βρέθηκε να φορά δαχτυλίδια και βραχιόλια, ένα πράσινο μακρυμάνικο πουκάμισο, ένα ασπρόμαυρο μπουφάν με φερμουάρ, τζιν και ασπρόμαυρα αθλητικά παπούτσια Adidas.

  • 30 Απριλίου: Μπρίτζετ Λιν Ράμσεϊ Γουέμπστερ (Bridget Leann Ramsey Webster), 31 ετών, από το Milwaukie

Οι αρχές εντόπισαν το πτώμα της Γουέμπστερ λίγο πριν από τις 2:30 μ.μ. της 30ης Απριλίου στην οδό Harmony Road κοντά στο Mill Creek στη βορειοδυτική κομητεία Polk. Ήταν γνωστό ότι σύχναζε συχνά στην περιοχή, ιδίως στο Πόρτλαντ, το Όρεγκον Σίτι και το Μιλγουόκι, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πολκ, το οποίο ερευνά τον θάνατο ως ύποπτο.

  • 7 Μαΐου: Άσλεϊ Ρίαλ (Ashley Real), 22 ετών, από το Πόρτλαντ

Η Ρίαλ εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου στο νοτιοανατολικό Πόρτλαντ και εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από ένα εστιατόριο fast food στη Southeast Division Street, σύμφωνα με την αστυνομία του Πόρτλαντ.

Στις 7 Μαΐου, ένας άνδρας που ψάρευε σε μια λίμνη κοντά, στην περιοχή Eagle Creek, κάλεσε το 911 αφού είδε ανθρώπινα λείψανα στην πυκνά δασώδη περιοχή. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Clackamas αναγνώρισε το πτώμα στις 31 Μαΐου ως το πτώμα της Ρίαλ και ερευνά και αυτή την υπόθεση ως “ύποπτη”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα