ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει τους γάμους ομοφυλοφίλων

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει τους γάμους ομοφυλοφίλων

Το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ θα εξετάσει την πρώτη από τις δύο υποθέσεις σχετικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων προκειμένου να αποφανθεί αν αυτός θα επιτρέπεται στις ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει αν η απαγόρευση του γάμου των ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια – γνωστή και ως "Πρόταση 8" είναι συνταγματική.

Επιπλέον, αύριο Τετάρτη το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει την εγκυρότητα της νομοθεσίας του 1996, που υποστηρίζει ότι ο γάμος είναι η ένωση αποκλειστικά μεταξύ ανδρός και γυναικός.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί στα τέλη Ιουνίου.

Έξω από το δικαστήριο στην Ουάσινγκτον, εν μέσω χιονιού και βροχόπτωσης, δεκάδες άνθρωποι σχημάτιζαν ουρές--ορισμένοι παρέμειναν εκεί επό μέρες--προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν την εξέταση των δύο υποθέσεων.

Οι ακτιβιστές του δικαιώματος στον γάμο των ομοφυλοφίλων ευελπιστούν ότι οι εννέα δικαστές του Σώματος θα αποφανθούν ότι οι γάμοι μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου προστατεύονται από το αμερικανικό Σύνταγμα και ότι θα ανατρέψει τους ισχύοντες περιορισμούς.

Οι πολέμιοι του γάμου των ομοφυλοφίλων επιθυμούν μία δικαστική απόφαση που θα προστάτευε τον παραδοσιακό ορισμό του γάμου ως την ένωση μεταξύ ανδρός και γυναίκας.

Πάντως, όπως προκύπτει από δημοσκοπήσεις, η κοινή γνώμη σε εθνικό επίπεδο στρέφεται υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και των πολιτικών ενώσεων.

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε στα μέσα Μαρτίου διαπίστωσε ότι το 63% των αμερικανών τάσσεται υπέρ τόσο του γάμου όσο και της πολιτικής ένωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

SHARE:

24Media Network