ΗΠΑ:Ένοχος 43 χρόνια μετά το έγκλημα

default image

Ένα πρώην μέλος της διαβόητης ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, καταδικάστηκε για διπλό φόνο που είχε διαπράξει πριν 43 χρόνια

Ένα πρώην μέλος της διαβόητης ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, καταδικάστηκε για διπλό φόνο που είχε διαπράξει πριν 43 χρόνια. Ο 71χρονος πια Τζέιμς Σίλ, κρίθηκε ένοχος από την αμερικανική δικαιοσύνη για τη δολοφονία δύο μαύρων εφήβων το 1964. Ο ηλικιωμένος, πρώην μέλος της Κου Κλουξ Κλαν, αντιμετωπίζει τα ισόβια.

Τα νεαρά θύματα, είχαν απαχθεί από το τότε μέλος της Κου Κλουξ Κλαν, ο οποίος αφού τους έδεσε, τους έπνιξε στον ποταμό Μισισίπη. Ο Τζέιμς Σιλ, είχε συλληφθεί το 1964, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων. Η υπόθεση ξανάνοιξε, όταν ο αδερφός ενός από τα θύματα, ανακάλυψε ότι ο δολοφόνος ήταν ακόμα εν ζωή και ξεκίνησε καμπάνια ώστε να τον φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μάρτυρας κλειδί της υπόθεσης, ήταν ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, ο Τσαρλς Έντουαρντς, ο οποίος κατέθεσε ότι οι νεαροί υπό την απειλή όπλου, οδηγήθηκαν από τον Σιλ σε μια φάρμα, όπου ξυλοκοπήθηκαν από μέλη της Κου Κλουξ Κλαν. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το μάρτυρα, ο Σιλ προσάρμοσε  βαριά αντικείμενα πάνω στους νεαρούς και τους πέταξε στο ποτάμι με αποτέλεσμα να πνιγούν. Η ανακοίνωση της ποινής του Τζέιμς Σιλ αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα