Υπέρ της κοινοβουλευτικής επιτροπής ο Σαρκοζί

default image

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, τάχθηκε σήμερα υπέρ της σύστασης μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα αναλάβει να εξετάσει τις συμφωνίες του Παρισιού με τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλιστικού προγράμματος, όπως ζητά η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος διάκειται ευνοϊκά στην πρωτοβουλία του Μπερνάρ Ακογιέ, του προέδρου της Βουλής, που ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις πρόσφατες εξελίξεις στις σχέσεις της Γαλλίας με τη Λιβύη“, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Οι εργασίες της επιτροπής αυτής θα επιβεβαιώσουν όλες τις δηλώσεις που έχουν κάνει οι γαλλικές αρχές και θα αναδείξουν σε πρότυπο προς μίμηση τις ενέργειές της που επέτρεψαν, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μπει ένα τέλος στην κράτηση των πέντε νοσοκόμων και του γιατρού από τη Βουλγαρία“, προστίθεται στο κείμενο.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την έντονη κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση, μετά την επιβεβαίωση της ύπαρξης ενός εξοπλιστικού συμβολαίου με τη Λιβύη. 

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είχε ζητήσει να εξεταστεί η υπόθεση από κοινοβουλευτική επιτροπή.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα