Ισημερινός: Τουλάχιστον 31 νεκροί και 14 τραυματίες σε νέα βίαια επεισόδια – Ο ένας αποκεφαλίστηκε

Ισημερινός: Τουλάχιστον 31 νεκροί και 14 τραυματίες σε νέα βίαια επεισόδια – Ο ένας αποκεφαλίστηκε
AP

Αλλη μία σφαγή σε φυλακές του Ισημερινού η οποία είχε ως συνέπεια το θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 14.

Η νέα ανάφλεξη της βίας σε φυλακή του Ισημερινού στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 31 εγκλείστους και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 14 άνθρωποι από το Σάββατο· ενημέρωσε η εισαγγελία μέσω του twitter.

«Επιβεβαιώνεται ο θάνατος 31 κρατουμένων στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα από το Σάββατο» στη φυλακή της Γουαγιακίλ, γνωστής επίσης ως Γουάγιας 1, ανέφερε η γενική εισαγγελία. «Ακόμη 14 άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένου αστυνομικού) τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

Οι αρχές έκαναν λόγο ως χθες για έξι νεκρούς εγκλείστους στα επεισόδια που ξέσπασαν την Κυριακή στη φυλακή της οικονομικής πρωτεύουσας του Ισημερινού, στο δυτικό τμήμα της χώρας, το μεγάλο λιμάνι που συγκαταλέγεται στις πόλεις που πλήττονται περισσότερο από τη βία των συμμοριών, καθώς έχει μετατραπεί σε κόμβο διακίνησης ναρκωτικών.

Ένα από τα θύματα αποκεφαλίστηκε, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο, στο οποίο γίνεται επίσης λόγος για χρήση όπλων στα επεισόδια.

Έξω από τη φυλακή, περίπου εκατό άνθρωποι περίμεναν με αγωνία χθες νέα για τους δικούς τους. Ορισμένοι κράταγαν λευκά μπαλόνια που ανέγραφαν το σύνθημα «θέλουμε ειρήνη».

«Οι κρατούμενοι δεν ενδιαφέρουν (τις αρχές), είναι λες και πρόκειται για αρουραίους. Όμως είναι ανθρώπινα όντα», δήλωσε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί γυναίκα. Πρόσθεσε πως φοβάται ότι οι δυνάμεις επιβολής της τάξης μετέφεραν κρατούμενους από ένα κελί σε άλλο ή τους μετήγαγαν σε άλλα σωφρονιστήρια, κάτι που είχε πυροδοτήσει επεισόδια στο παρελθόν.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, οι φυλακές του Ισημερινού έχουν μετατραπεί σε θέατρο επαναλαμβανόμενων σφαγών, με συνολικά σχεδόν 440 νεκρούς εγκλείστους, δεκάδες από τους οποίους βρήκαν φρικτό θάνατο, κάηκαν ζωντανοί ή αιμορράγησαν μέχρι θανάτου μετά τους ακρωτηριασμούς τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα