Ισοπέδωσαν το προξενείο της Βενεζουέλας στην Μπογκοτά

Ισοπέδωσαν το προξενείο της Βενεζουέλας στην Μπογκοτά
O Yπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας AP

Το προξενείο της Βενεζουέλας στην Μπογκοτά της Κολομβίας καταστράφηκε ολοσχερώς από βανδάλους που δεν άφησε τίποτα στη θέση του.

Μπορεί εν έτει 2020 το προξενείο ξένης χώρας να βανδαλίζεται και να καταστρέφεται χωρίς να υπάρχει επίσημη αντίδραση από τη χώρα που φιλοξενεί το προξενείο; 

Και όμως, φαίνεται ότι μπορεί. Σύμφωνα με την καταγγελία του Χόρχε Αρεάσα στο twitter, το προξενείο της Βενεζουέλας στην Μπογκοτά της Κολομβίας βανδαλίστηκε από αγνώστους που είχαν την καταστροφική μανία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. 

Μάλιστα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας συνόδευσε την καταγγελία του από video στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο χώρος έχει σχεδόν καταστραφεί. 

Ο Αρεάσα τονίζει ότι δεν υπήρξε η παραμικρή προστασία από τις κολομβιανές αρχές γεγονός που παραβιάζει άρθρα της σύμβασης της Βιέννης. 

Τα δύο κράτη, που συνορεύουν, έχουν οριακές σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Η Βενεζουέλα κατηγορεί την Κολομβία ότι φιλοξενεί στο έδαφός τους παρακρατικούς που θέλουν να την αποσταθεροποιήσουν, η Κολομβία από τη μεριά τους στοχεύει το Καράκας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δημιουργεί κύμα προσφύγων προς το έδαφός της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα