Ισπανία: Δύο στους τρεις δεν θέλουν νέες εκλογές

default image

Τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων στην Ισπανία δεν θέλουν νέες εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Λιγότερο από το ένα τρίτο των Ισπανών θα ήθελαν να διεξαχθούν νέες εκλογές μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, που κατέληξαν σε πολιτικό αδιέξοδο, με τα δύο τρίτα να τάσσονται υπέρ μιας συμφωνίας μεταξύ κομμάτων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Μόλις το 7% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν διαφορετικά αν διεξάγονταν νέες εκλογές, ενώ το 87,1% δήλωσαν πως θα ψήφιζαν το ίδιο.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της Κυριακής άλλα έχασε την απόλυτη πλειοψηφία, με τους Σοσιαλιστές (PSOE) να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση. Και τα δύο κόμματα έχασαν έδαφος από νεόκοπα κόμματα, όπως οι φιλελεύθεροι Ciudadanos (Πολίτες) και οι αριστεροί Podemos (Μπορούμε).

Μόνο το 1,4% των υποστηρικτών του PP θα ψήφιζαν διαφορετικά σε νέες εκλογές, ενώ το 6,8% εκείνων που στήριξαν το PSOE θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το 27% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να δουν τον ηγέτη του PP Μαριάνο Ραχόι να παραμένει πρωθυπουργός, ενώ το 26% είπαν ότι πρέπει να τον αντικαταστήσει ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας. Το 20% υποστηρίζει τον ηγέτη του PSOE Πέδρο Σάντσεθ και τον Άλμπερτ Ριβέρα μόλις το 12%.

Η δημοσκόπηση, στην οποία έλαβαν μέρος 1.200 άνθρωποι, διενεργήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη από την Invymark για το τηλεοπτικό κανάλι La Sexta.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα