Καταγγελία: Κρατούνται στην Τουρκία τρεις εθελοντές από την Ελλάδα

Καταγγελία: Κρατούνται στην Τουρκία τρεις εθελοντές από την Ελλάδα
Κωνσταντινούπολη ap

Σύμφωνα με καταγγελία, τρεις εθελοντές από την Ελλάδα κρατούνται από την τουρκική αστυνομία στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Σε μια καταγγελία προχώρησε η συλλογικότητα “Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση” για τρεις εθελοντές που κρατούνται από την τουρκική αστυνομία στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε η ομάδα στο Facebook, τα τρία άτομα έχουν συλληφθεί και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, με τους αστυνομικούς να τους αποκαλούν “ανεπιθυμήτους” και να κάνουν λόγο για σχέση των τριών με “τρομοκρατική οργάνωση”. Μάλιστα, η συλλογικότητα καλεί σε συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Πέμπτη (23/02) ενάντια στην κράτηση των τριών ατόμων και στην σύλληψή τους.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την δεύτερη κράτηση εθελοντών από την Ελλάδα, μετά από εκείνη των μελών της Εργατικής Ομάδας Τ-34.

Η ανάρτηση της συλλογικότητας

“Μετά από επικοινωνία, οι 3 σύντροφοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Στόχος της σύλληψης ήταν να εμποδιστει η άφιξη των συντρόφων στις πληγείσες περιοχές, αφού οι αστυνομικοί δήλωσαν πως είναι “ανεπιθύμητοι”, ισχυριζομενοι ότι έχουν επαφές με “τρομοκρατική οργάνωση”.

Οι σύντροφοι ταξίδεψαν στην Τουρκία ώστε να προσφέρουν έμπρακτα την διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους πληγέντες του σεισμού, ενισχύοντας τις επιτροπές η “Δύναμη του Λαού”, που έχουν οργανώσει στο Χαται οι σύντροφοι του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας.

Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, εκτός από την προμελετημένο έγκλημα κατά του λαού, μέσω της νομιμοποιησης των εκατοντάδων χιλιάδων ακατάλληλων κτιρίων, σήμερα, απαγορεύει και την διεθνιστική αλληλεγγύη, συλλαμβάνοντας, μετά τα μέλη της “εργατικής ομάδας Τ34”, άλλους 3 συντρόφους που κατέφθασαν στην Τουρκία για βοήθεια.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα