Καθημερινός “πόλεμος” στις Φιλιππίνες

default image

Οι ισλαμικές οργανώσεις έχουν σκοτώσει και τραυματίσει 1.700 ανθρώπους στις Φιλιππίνες από το 2000 σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Οι ισλαμικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ έχουν σκοτώσει και τραυματίσει 1.700 ανθρώπους στις Φιλιππίνες από το 2000, σύμφωνα με έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος από τον αριθμό των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γειτονική Ινδονησία, στο Μπαλί το 2002, στη διάρκεια της ίδιας περιόδου. “Οι ένοπλες οργανώσεις των εξτρεμιστών έσπειραν τον τρόμο στον πληθυσμό των Φιλιππίνων”, δήλωσε ο Τζον Σίφτον, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Η έκθεση των 28 σελίδων υπό τον τίτλο “Κατεστραμμένες ζωές: Επιθέσεις κατά αμάχων στις Φιλιππίνες” αναφέρει με λεπτομερή στοιχεία τις βομβιστικές επιθέσεις, τις απαγωγές, τις εκτελέσεις και τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Μιντανάο, το Μπασίλιαν, το Τζόλο και σε αρκετά άλλα νησιά στο νότο της χώρας.

Η HRW κατηγορεί την κυβέρνηση των Φιλιππίνων για αδράνεια όσον αφορά τη σύλληψη φερόμενων τρομοκρατών και είναι πολύ επικριτική απέναντι σε ένα νέο αντιτρομοκρατικό νόμο που επιτρέπει την κράτηση ατόμων ύποπτων για τρομοκρατική δράση χωρίς απαγγελία κατηγοριών.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα