Καθολικός ιερέας βίαζε αγόρια που ζούσαν σε καταφύγια για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο στην Ονδούρα

Καθολικός ιερέας βίαζε αγόρια που ζούσαν σε καταφύγια για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο στην Ονδούρα

Κάθειρξη δεκαέξι ετών σε ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο εξωτερικό. Ο Τζόζεφ Μαουρίτσιο ο νεότερος, 70 ετών, εργαζόταν στην επισκοπή Αλτούνα-Τζόνσταουν, στην κεντρική Πενσιλβάνια

Ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας στην Πενσιλβάνια καταδικάστηκε χθες να εκτίσει 16 χρόνια κάθειρξη για τη σεξουαλική κακοποίηση αγορών που ζούσαν σε καταφύγια για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο στην Ονδούρα, ανακοίνωσε χθες ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Ο Τζόζεφ Μαουρίτσιο ο νεότερος, 70 ετών, εργαζόταν στην επισκοπή Αλτούνα-Τζόνσταουν, στην κεντρική Πενσιλβάνια, που επικρίθηκε για μια σωρεία σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών σε έκθεση του σώματος ενόρκων που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές Τρίτη.

Ωστόσο, παρότι στην έκθεση αναφέρεται πως εκατοντάδες παιδιά κακοποιήθηκαν από περίπου 50 ιερείς και προστίθεται ότι η ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συγκάλυψε τα εγκλήματά τους, δεν ασκήθηκε καμιά ποινική δίωξη, διότι είτε τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ή οι φερόμενοι ως δράστες είναι υπερβολικά μεγάλης ηλικίας για να δικαστούν, σύμφωνα με τις αρχές.

Έπειτα από μια οκταήμερη δίκη, το σώμα των ενόρκων έκρινε τον Μαουρίτσιο τον Σεπτέμβριο ένοχο για παράνομη σεξουαλική συμπεριφορά στο εξωτερικό, κατοχή παιδικής πορνογραφίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο εξωτερικό, ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ντέιβιντ Χίκτον σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Μαουρίτσιο είχε δημιουργήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση που έγινε ο μεγαλύτερος δωρητής της Pro Niño, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προσφέρει άσυλο σε άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά στην περιοχή της πόλης Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας.

Κατά τη διάρκεια δέκα και πλέον αποστολικών ταξιδιών του στην Ονδούρα από το 2004 ως το 2009, ο Μαουρίτσιο κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον δύο παιδιά που ζούσαν στα άσυλα αυτά, συνέχισε ο Χίκτον

Τουλάχιστον σε μία περίπτωση πλήρωσε τα αγόρια για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά, ανέφερε ο εισαγγελέας. Επίσης διατηρούσε ψηφιακό αρχείο εικόνων και βίντεο από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, περιλαμβανομένων των θυμάτων του, τόνισε ο Χίκτον.

Ο Μαουρίτσιο καταδικάστηκε να εκτίσει 200 μήνες κάθειρξη και να καταβάλει πρόστιμο 50.000 δολαρίων και 10.000 σε κάθε θύμα του.

Ο συνήγορός του ιερέα, ο Ντέβιν Μάιζουρ, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

SHARE:

24Media Network