Κατηγορίες σε δύο ακόμα άτομα, προσήχθησαν τρία για τις επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι

Κατηγορίες σε δύο ακόμα άτομα, προσήχθησαν τρία για τις επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι

Καρπούς συνεχίζουν να αποδίδουν οι έρευνες των βελγικών αρχών για τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στις δύο πόλεις

Κατηγορίες σε δύο ακόμα άτομα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του προηγούμενου μήνα στις Βρυξέλλες, απήγγειλαν οι βελγικές αρχές την Τρίτη ενώ προσήχθησαν και τρία άτομα μετά από έρευνα σε σπίτι, σχετικά με τα "χτυπήματα" στο Παρίσι.

Ο γεννημένος το 1984 Σμαΐλ Φ. και ο γεννημένος το 1988 Ιμπραΐμ Φ., όπως ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου, φέρονται να έχουν σχέση με την εκμίσθωση ακινήτου, το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε ως κρυψώνα των τρομοκρατών πριν από τις βομβιστικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι έγιναν έρευνες σε ένα σπίτι στην περιοχή Uccle και προσήχθησαν τρία άτομα για ανάκριση σχετικά με τα γεγονότα του Νοεμβρίου στο Παρίσι. Απέφυγαν, ωστόσο, να πουν τι βρέθηκε στο σπίτι. Τα τρία άτομα που εμφανιστούν την Τετάρτη ενώπιον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες ή όχι.

Οι έρευνες για τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, έχουν δείξει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των ομάδων που τις πραγματοποίησαν.

Μέχρι στιγμής από τις έρευνες για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί έξι άτομα. "Κατηγορούνται για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας, τρομοκρατικές δολοφονίες και προσπάθεια τέλεσης τους, ως δράστες, συναυτουργοί ή συνεργοί", είπαν οι εισαγγελείς.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, Isis
SHARE:

24Media Network