Κέρι σε Ελλάδα: Εφαρμόστε γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις

ΗΠΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
ΗΠΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Να εφαρμόσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις ενθάρρυνε την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά. Παράλληλα, επαναβεβαίωσε τη στενή διμερή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας

Στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, σημειώνοντας πως «ο Αμερικανός υπουργός επαναβεβαίωσε τη στενή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ και εταίρου της ΕΕ».

Ο Τζον Κέρι «ενθάρρυνε την Ελλάδα να εφαρμόσει ταχέως τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την επιστροφή της στην ευημερία και την ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης», προσέθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τέλος, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, της προσφυγική κρίση, την ενεργειακή ασφάλεια, το κυπριακό και κοινές περιφερειακές ανησυχίες.

SHARE:

24Media Network