Κύμα καύσωνα στη Ρουμανία

default image

Εννέα είναι συνολικά οι νεκροί του τελευταίου διήμερου στη Ρουμανία από το κύμα καύσωνα που σαρώνει τη χώρα

Εννέα είναι συνολικά οι νεκροί του τελευταίου διήμερου στη Ρουμανία από το κύμα καύσωνα που σαρώνει τη χώρα, το δεύτερο από τις αρχές του καλοκαιριού. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι την Πέμπτη το θερμόμετρο θα ανέβει σε επίπεδα-ρεκόρ και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας Ευγέν Νικολαέσκου, περισσότερα από 8.500 άτομα ζήτησαν βοήθεια από τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών.

Η Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας της Ρουμανίας διατηρεί τον πορτοκαλί συναγερμό σε 22 επαρχίες της Ρουμανίας και στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι και ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών είτε θα αρθεί ο πορτοκαλί συναγερμός είτε θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα, πάντως με τα διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία, σε ορισμένες περιοχές το κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου. Σε 250 περιοχές σε όλη τη χώρα έχουν στηθεί σημεία διανομής νερού στους περαστικούς, “επιστρατεύθηκαν” δημόσιοι κλιματιζόμενοι χώροι για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και το ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες περικόπηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα