Κίνα: Εγχείρηση για το διαχωρισμό βρεφών

default image

Κινέζοι ιατροί διαχώρισαν δύο βρέφη, ηλικίας τεσσάρων μηνών, πραγματοποιώντας μια λεπτή εγχείριση η οποία διήρκεσε σχεδόν 12 ώρες

Κινέζοι ιατροί διαχώρισαν δύο βρέφη, ηλικίας τεσσάρων μηνών, πραγματοποιώντας μια λεπτή εγχείριση η οποία διήρκεσε σχεδόν 12 ώρες, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Τα δύο κορίτσια, τα οποία είχαν γεννηθεί πρόωρα και δεν είχαν σχηματισμένο στέρνο, πέρασαν το πρώτο διάστημα της ζωής τους με τις καρδιές τους, τα ήπατά τους και ένα μεγάλο μέρος του κάτω μέρους των σωμάτων τους συνδεδεμένα, σημείωσε ο Λι Γιανμίν, διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής της πρώτης νοσοκομειακής μονάδας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης Σιτζιανζουάνγκ της επαρχίας Χεμπέι. 

Στην διάρκεια της εγχείρισης, οι γιατροί διαχώρισαν τα ήπατα των βρεφών, επανατοποθέτησαν τις καρδιές τους και αναδόμησαν τα οστά στα στέρνα τους. Τα δύο μικρά κορίτσια βρίσκονται σε σχετικά σταθερή κατάσταση, αλλά πρέπει να επιζήσουν το επόμενο κρίσιμο διάστημα των 72 ωρών μετά την επέμβαση, πρόσθεσε ο Λι.

Οι γιατροί περίμεναν το κοινό βάρος των δύο βρεφών να φθάσει τα 7,5 κιλά πριν προχωρήσουν στην επέμβαση. Γεννήθηκαν πάσχοντα από καρδιοπάθεια και ζύγιζαν μαζί μόλις 4,3 κιλά.Την περασμένη εβδομάδα, γιατροί στη νοτιοδυτική Κίνα διαχώρισαν άλλα δύο δίδυμα κορίτσια που είχαν γεννηθεί με τα σώματά τους ενωμένα. Το ένα πέθανε από ανεπάρκεια στην καρδιά και τον πνεύμονα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα