Κινητικότητα στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ

default image

Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένη επιχείρηση μέσα στο βόρειο Ιράκ τα τελευταία 24ωρα, καταδιώκοντας Κούρδους αντάρτες

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Τουρκία σχετικά με επιθέσεις του Τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ, είναι αντιφατικές. Στρατιωτικές πηγές στην Τουρκία αναφέρουν ότι  “τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένη επιχείρηση μέσα στο βόρειο Ιράκ τα τελευταία εικοσιτετράωρα καταδιώκοντας Κούρδους αντάρτες, ομως, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η στρατιωτική αυτή ενέργεια, διασυνοριακή επιχείρηση”. Ο τουρκικός στρατός κάνει λόγο για “εν θερμώ καταδίωξη” Κούρδων ανταρτών.

Στο μεταξύ, ούτε οι Αμερικανοί επιβεβαιώνουν την πληροφορία για “εισβολή χιλιάδων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ”. Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο Χέιλιγκενταμ της Γερμανίας ανέφερε ότι “δεν υπάρχει νέα δράση στην περιοχή του βόρειου Ιράκ”. Το ΡΚΚ από την πλευρά του διέψευσε  την ίδια πληροφορία, όπως και ο επικεφαλής του Γραφείου του Κούρδου προέδρου, Μασούντ Μπαρζανί, κ. Φουάντ Χουσέιν. Στο βόρειο Ιράκ, έχουν αναπτυχθεί περίπου τέσσερις χιλιάδες αντάρτες του ΡΚΚ.

Εδώ και μέρες οι Τούρκοι στρατηγοί δηλώνουν έτοιμοι να εισβάλλουν στο βόρειο Ιράκ και τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις στην περιοχή, καθώς η Τουρκία μοιάζει αποφασισμένη να κυνηγήσει τους Κούρδους αντάρτες και στα Ιρακινά εδάφη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα