Κύπρος: Φόρος τιμής για τους ήρωες

default image

Σε σεμνή τελετή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, Κύπρος και Ελλάδα απέδωσαν φόρο τιμής στους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή

Σε σεμνή τελετή στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, Κύπρος και Ελλάδα απέδωσαν φόρο τιμής στους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή του 1974 Ελληνοκύπριους και Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες όλων των όπλων.

Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και την Ελληνική Βουλή διακομματική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Καλλιώρα και μέλη τους βουλευτές Γιάννη Δημαρά (ΠΑΣΟΚ), Σταύρο Σκοπελίτη (ΚΚΕ) και Στέλιο Παπαθεμελή (Ανεξάρτητος) 

Στο μνημείο των πεσόντων εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, την υπουργό Παιδείας της Ελλάδος, Μαριέττα Γιαννάκου, τη διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων και άλλους. Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, μονόλεπτη σιγή και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στην τελετή παρέστησαν και αντιπροσωπείες συγγενών πεσόντων και αγνοουμένων από την Ελλάδα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα