Κοκαΐνη στον αέρα της Ρώμης

default image

Έρευνα "σοκ" του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Ιταλίας αποδεικνύει ότι υπάρχει κοκαΐνη στην ατμόσφαιρα της "αιώνιας πόλης"

Έρευνα “σοκ” του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Ιταλίας αποδεικνύει ότι υπάρχει κοκαΐνη στην ατμόσφαιρα της “αιώνιας πόλης”.  Στη Ρώμη δεν πραγματοποίησαν έρευνες στα ποτάμια, όπως έγινε στο Λονδίνο, αλλά ένα τμήμα της υπηρεσίας που μετρά τα καυσαέρια, αναζήτησε την κοκαΐνη στην ατμόσφαιρα. Η έρευνα διήρκεσε 10 μήνες και πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ρώμης.

Οι έρευνες έγιναν σε συγκεκριμένες περιοχές της Ρώμης στις οποίες η χρήση κοκαϊνης θεωρείται σίγουρη. Πρώτη έρχεται η περιοχή του Πανεπιστημίου της πόλης “Σαπιέντσα” που φιλοξενεί πάνω από 120.000 φοιτητές, ακολουθεί η περιοχή της Βία Βενέτο και μετά το πάρκο της Βίλας Αντα και η Τσινετσιτά.

Ο χημικός Αντζελο Τσετσινάτο δήλωσε ότι “η πανεπιστημιούπολη είναι η πλέον μολυσμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ τα ναρκωτικά είναι πιο διαδεδομένα όσον αφορά την χρήση και το εμπόριο. Θα πρέπει ακόμη να κάνουμε κι άλλες έρευνες για να ανακαλύψουμε το γιατί. Διαφορετικά πως να ερμηνεύσουμε ότι βρήκαμε κοκαΐνη και κοντά σε ένα παιδικό σταθμό;”

Στη Ρώμη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, περίπου 25.000 άτομα κάνουν χρήση ναρκωτικών εκ των οποίων 50% κοκαΐνη.  Σε ολόκληρη τη χώρα 4 δισ. ευρώ δίνονται για την κοκαΐνη και 90.000 άτομα είναι αυτά που κάνουν καθημερινά χρήση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα