Κονγκό: Τουλάχιστον 127 γυναίκες βιάστηκαν από πολιτοφύλακες

A Congolese soldier is stripped of his rank and uniform after the mass trial of 39 soldiers inside a military court in Goma in eastern Democratic Republic of Congo, May 5, 2014. REUTERS/Kenny Katombe
A Congolese soldier is stripped of his rank and uniform after the mass trial of 39 soldiers inside a military court in Goma in eastern Democratic Republic of Congo, May 5, 2014. REUTERS/Kenny Katombe REUTERS

Με καταγγελία τους οι 'Γιατροί Χωρίς Σύνορα' υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 127 γυναίκες βιάστηκαν από πολιτοφύλακες στο ανατολικό Κονγκό

Ένοπλοι βίασαν 127 γυναίκες νωρίτερα μέσα στο μήνα στη διάρκεια επιδρομής που εξαπέλυσαν εναντίον πόλης στην ανατολική επαρχία Κίβου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η ΜΚΟ "Γιατροί Χωρίς Σύνορα".

Περίπου 60 πολιτοφύλακες επιτέθηκαν εναντίον των γυναικών την 1η Μαϊου στην πόλη Κικάμπα, που βρίσκεται στην περιοχή Σαμπούντα στην επαρχία του Νότιου Κίβου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Δεκάδες ένοπλες οργανώσεις δρουν στο ανατολικό Κονγκό, όπου από τις συγκρούσεις την περίοδο 1998-2003 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από ασθένειες και από λιμό.

Τόσο οι κυβερνητικές όσο και οι δυνάμεις των ανταρτών έχουν κατηγορηθεί από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι χρησιμοποιούν τους βιασμούς ως πολεμικό όπλο.

Τον Νοέμβριο, ο στρατηγός Ζερόμ Κακουάβου του στρατού του Κονγκό έγινε ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος που καταδικάστηκε για βιασμό από στρατοδικείο του Κονγκό για την περίοδο που ήταν διοικητής των ανταρτών στο βορειοανατολικό Κονγκό, από το 2003 ως το 2005.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network