Κορονοϊός : Διασώθηκε το μοναδικό πρακτορείο ειδήσεων της Αυστραλίας

Κορονοϊός : Διασώθηκε το μοναδικό πρακτορείο ειδήσεων της Αυστραλίας
Το Australian Associated Press Youtube@AustralianAssociatedPress

Το Αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων, ΑΑΡ, αποφεύγει το κλείσιμο χάρις στην εξαγορά του από κοινοπραξία επιχειρηματιών. Το γνωστό πρακτορείο έχει ιστορία 85 ετών.

Το μοναδικό πρακτορείο ειδήσεων της Αυστραλίας, το Australian Associated Press (AAP) , φαίνεται πως θα διασωθεί καθώς σήμερα ο γενικός διευθυντής του ανακοίνωσε ένα σχέδιο γα την εξαγορά του από μία κοινοπραξία φιλανθρώπων.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα πραγματικό φιλί ζωής για τη διάσωση του ΑΑΡ τη στιγμή που ο τομέας των μέσων ενημέρωσης βιώνει σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, που επιδεινώθηκαν έτι περαιτέρω από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση του κλεισίματός του πρακτορείου, η διεύθυνσή του ανακοίνωσε πως μία κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει ο πρώην υπεύθυνος του ενημερωτικού οργανισμού News Corp Πίτερ Τόναγκ, βρίσκεται κοντά στην εξαγορά του.

” Είμαι στην ευτυχή θέση να ανακοινώσω πως το ΑΑΡ πρόκειται να πωληθεί σε μία κοινοπραξία που συγκροτείται από φιλάνθρωπους και πρόσωπα που ενδιαφέρονται να κάνουν μία επένδυση ” κοινωνικά επωφελή, τονίζει στο μήνυμά του προς το προσωπικό του πρακτορείου ο γενικός διευθυντής του Μπρους Ντέιβιντσον.

Το πρακτορείο, με ζωή 85 ετών, θα συνεχίσει να καλύπτει την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και θέματα γενικού ενδιαφέροντος, την αθλητική επικαιρότητα και θα παρέχει φωτογραφικές υπηρεσίες. Πλην όμως δεν πρόκειται να αποφύγει τη μείωση προσωπικού και μόνον περίπου οι μισοί από τους 180 εργαζομένους του θα συνεχίσουν να απασχολούνται σε αυτό.

“Το αντιμετωπίζουν ως φιλανθρωπική υπόθεση και θα δείξουν υπομονή προκειμένου να επιτευχθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του”, διαβεβαιώνει στο μήνυμά του ο Ντέιβιντσον.

Ο ίδιος ο Τόναγκ πρόσθεσε πως η κοινοπραξία δεσμεύεται για την δημοσιογραφική αμεροληψία και αξιοπιστία της δουλειάς του ΑΑΡ.

Τον Φεβρουάριο, η διεύθυνση του πρακτορείου είχε ανακοινώσει το κλείσιμό του, καθώς οι κύριοι μέτοχοί του News Corp Australia και Nine Entertainment εκτιμούσαν πως “δεν ήταν πλέον επικερδές”. Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι πολλές προσφορές για την εξαγορά του βοήθησαν ώστε να ανασταλεί το κλείσιμό του, που είχε προγραμματισθεί για τις 26 Ιουνίου.

“Επιτέλους ένα καλό νέο για μία βιομηχανία που είχε δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα τον τελευταίο καιρό”, τονίζει σε μήνυμά του στο Twitter ο αρχισυντάκτης του ΑΑΡ Τόνι Γκίλις.

Το σχέδιο διάσωσης του ΑΑΡ ανακοινώνεται σε μία στιγμή που τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης βιώνουν μία σημαντική πτώση των εσόδων τους, με τον όμιλο του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ News Corp να ανακοινώνει πως θα σταματήσει να τυπώνει πάνω από 100 τίτλους του τοπικού και περιφερειακού Τύπου, εξαιτίας της κατάρρευσης των διαφημιστικών εσόδων, η οποία επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα