Κορονοϊός – Βρετανία: Διευκρινίσεις για το σλόγκαν “Μείνετε σε εγρήγορση”

Κορονοϊός – Βρετανία: Διευκρινίσεις για το σλόγκαν “Μείνετε σε εγρήγορση”
Ποδηλάτες στο Λονδίνο AP Photo/Frank Augstein

Η διευκρίνιση έγινε μετά την ανακοίνωση του νέου μηνύματος που αντικαθιστά το προηγούμενο σλόγκαν "μείνετε σπίτι", στο πλαίσιο των αλλαγών που θα ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον.

“Μείνετε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, περιορίστε τις επαφές με άλλους ανθρώπους και κρατήστε την απόσταση των δύο μέτρων όπου είναι δυνατό” φαίνεται πως σημαίνει το νέο σλόγκαν της βρετανικής κυβέρνησης “Μείνετε σε εγρήγορση” , όπως έσπευσε να διευκρινίσει εκπρόσωπός της.

Η διευκρίνιση έγινε μετά την ανακοίνωση του νέου μηνύματος που αντικαθιστά το προηγούμενο σλόγκαν “μείνετε σπίτι”, στο πλαίσιο των αλλαγών που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εντός της ημέρας.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εξάπλωση του ιού μπορεί να ελεγχθεί κρατώντας τον ρυθμό ανάπτυξής του χαμηλό και ότι “όλοι έχουν έναν ρόλο να παίξουν στο να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός σε χαμηλό επίπεδο, παραμένοντας σε εγρήγορση και ακολουθώντας τους κανόνες”.

Πάντως, αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου σλόγκαν, τα αποκεντρωμένα κράτη της Βρετανίας (Ουαλία, Σκοτία, βόρεια Ιρλανδία) ανακοίνωσαν ότι δεν αποδέχονται το νέο μήνυμα και ότι θα διατηρήσουν το υπάρχον “μείνετε σπίτι”.

Στην ενημέρωσή της η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, ανακοίνωσε ότι η μοναδική αλλαγή που θα κάνει από αύριο η Σκοτία είναι να επιτρέψει την άσκηση των πολιτών σε εξωτερικό χώρο περισσότερο από μία φορά τη μέρα, μένοντας ωστόσο κοντά στο σπίτι, χωρίς να επιτρέπονται το μπάρμπεκιου και η ηλιοθεραπεία, ούτε και οι συγκεντρώσεις ατόμων σε μικρές ομάδες. Επανέλαβε ότι το μήνυμα “μείνετε σε εγρήγορση” δεν θα λειτουργήσει στη Σκοτία και ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το Ουέστμινστερ δεν θα πρέπει να παρουσιάζονται ότι αφορούν όλη τη Βρετανία.

Ήδη την Παρασκευή η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε τις δικές της τρεις μικρές αλλαγές, που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, διατηρώντας το lockdown για τις επόμενες τρεις εβδομάδες

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα