Κόσοβο: Σχέδιο θέσεων από την αλβανική πλευρά

default image

Ο πρόεδρος του Κοσόβου Φατμίρ Σεϊντίου δήλωσε σήμερα από το Λονδίνο, ότι η ομάδα της Πρίστινας επέδωσε στην τρόικα των διαμεσολαβητών, που συνεδριάζει στη βρετανική πρωτεύουσα, το κείμενο σχεδίου μιας συμφωνίας ” για σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας ως δύο ανεξάρτητα κράτη“.

Η διαπραγματευτική ομάδα του Κοσόβου είχε σήμερα διαβουλεύσεις με την ομάδα της Πρίστινας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των απευθείας συνομιλιών μεταξύ των Αλβανών και των Σέρβων του Κοσόβου, που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη.

Ο Σεϊντίου τόνισε ότι για τη διαπραγματευτική ομάδα της Πρίστινας αυτό που έχει σημασία είναι η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

Από τη μεριά του ” απαράδεκτο” χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς το κείμενο σχεδίου μιας συμφωνίας ” για σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας ως δύο ανεξάρτητα κράτη” που επέδωσε στην τρόικα των διαμεσολαβητών η ομάδα της Πρίστινας.

Δεν βλέπουμε τη μελλοντική σχέση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου ως μια σχέση μεταξύ δύο ανεξάρτητων κρατών“, υπογράμμισε ο κύριος Γέρεμιτς.

Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις διαπραγματεύσεις για να βρούμε μια συμβιβαστική λύση“, πρόσθεσε ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα, στο Λονδίνο, με τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του Βρετανού πρωθυπουργού, Σάιμον Μακ Ντόναλντ.

Ο Γέρεμιτς, μαζί με τον αρμόδιο για το Κόσοβο υπουργό της σερβικής κυβέρνησης Σλόμπονταν Σάμαρτζιτς, είναι επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας που είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με την τρόικα των μεσολαβητών στη βρετανική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τον επικείμενο απευθείας διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, στη Νέα Υόρκη.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα