Κούσνερ: “Μονόδρομος η συνεργασία με τον αλ Μάλικι”

default image

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη συνεργασία με τον ιρακινό πρ...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο BBC ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη συνεργασία με τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι, αφού ζήτησε συγγνώμη επειδή ζήτησε την παραίτησή του.

Σε ερώτηση σχετικά με το έλλειμμα εξουσίας της κυβέρνησης του αλ Μάλικι, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών απάντησε: ” Αυτό μου είπαν οι Ιρακινοί, αλλά αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία και ο κ. αλ Μάλικι είναι ο πρωθυπουργός. Οφείλουμε λοιπόν να συνεργασθούμε μαζί του”.

“Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πρέπει να συνεργασθούμε με τους Ιρακινούς δια μέσου της κυβέρνησής τους”, δήλωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ στο ραδιοφωνικό δίκτυο BBC 4.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας αναγκάσθηκε να ζητήσει συγγνώμη στα τέλη Αυγούστου για το ότι ζήτησε την παραίτηση του Νούρι αλ Μάλικι, σε μια αδέξια κίνηση η οποία σημάδεψε την επίσκεψή του στη Βαγδάτη, στόχος της οποίας ήταν να εγκαινιάσει μια νέα προσέγγιση της Γαλλίας προς το Ιράκ.  

(Πηγή: ΑΠΕ)

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα